Це дуже важливо - Євросоюз несподівано похвалив владу України
Категорія
Україна
Дата публікації

Це дуже важливо - Євросоюз несподівано похвалив владу України

Це дуже важливо - Євросоюз несподівано похвалив владу України
Джерело:  online.ua

31 серпня Агентство Європейського Союзу з безпеки польотів (European Aviation Safety Agency – (EASA) підтвердило високий рівень безпеки, яку гарантує українська влада у повітряному просторі над Чорним морем. Зазначається, що Агентство ЄС з безпеки польотів оприлюднило оновлений Інформаційний бюлетень з безпеки польотів EASA SIB 2015-16R3 (Safety Information Bulletin) щодо безпечного використання 6 маршрутів (L851, M856, M860, M854, M435, M861). Що важливо розуміти, самі ці маршрути EASA рекомендує користувачам повітряного простору використовувати для планування польотів над Чорним морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делегована Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Мінінфраструктури.

Варто звернути увагу на те, що у висновку EASA мовиться винятково про маршрути у повітряному просторі над Чорним морем, які не зачіпають територію Автономної республіки Крим. Як уже згадувалося раніше, повітряний простір над АРК та територіальними водами залишається закритим для польотів повітряних суден.

 "В сучасній ситуації кризи світової авіаційної галузі, спричиненої COVID-19, коли учасники ринку зазнають величезних втрат, дуже важливо використовувати нові можливості для пошуку рішень, здатних оптимізувати витрати авіакомпаній – зменшити тривалість польоту, використання пального. Важливим рішенням у нинішній ситуації є оптимізація поточної загальноєвропейської маршрутної мережі та розширення транзитних можливостей нашої країни" - наголосив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Що важливо зрозуміти, публікація EASA вкотре підтверджує ефективність заходів, які вжиті Украерорухом та авіаційною владою країни та спрямовані на зменшення існуючих ризиків для безпеки польотів. Такі рекомендації від EASA базуються на результатах моніторингу ефективності запроваджених Україною спеціальних процедур та відсутності випадків із негативним впливом на безпеку польотів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 липня українська влада та Європейська комісія в Брюсселі нарешті змогли підписати меморандум та кредитну угоду, яка підтверджує надання офіційному києву макрофінансової допомогу у розмірі 1.2 млрд євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?