Це дуже важливо - Зеленський повідомив про ще одне своє рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Це дуже важливо - Зеленський повідомив про ще одне своє рішення

Це дуже важливо - Зеленський повідомив про ще одне своє рішення
Джерело:  online.ua

29 липня глава держави Володимир Зеленський провів відеоконференцію з членами наглядової ради фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр». Згідно з останніми даними, учасники онлайн-зустрічі детально обговорили будівництво майбутнього Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» в українській столиці. Президент країни наголосив на важливості вшанування пам’яті жертв Голокосту в Україні та підтримав створення такого меморіалу. Він також згадав про те, що чимало українців носять високе звання Праведника народів світу -вони ціною власного життя рятували євреїв у Голокост. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Створення меморіалу дуже важливе для нашої країни. В її історії було багато трагічних сторінок. Однак ми маємо пам’ятати про них, розповідати своїм наступним поколінням. Такі моменти повинні бути в історії України. Вони є в наших розповідях, у пам’яті, в книжках. Дуже хочеться, щоб цей проект було втілено в життя, і ми разом з вами збудували історію», – наголосив український лідер.

За словами очільника наглядової ради фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» Натана Щаранського, історія Бабиного Яру важлива не лише для єврейського народу, оскільки в цьому місці загинули представники й інших національностей, зокрема українці, білоруси та поляки.

«У нас однакові цілі – боротися за свободу та демократію наших народів. Ця ініціатива – не просто пам’ятник, це буде визначний меморіал, де буде і музей, і центр дослідження, що сприятиме підвищенню толерантності в суспільстві та матиме глобальне значення для позиціонування України у світі та міжнародного визнання. Такі інституції в усьому світі створюються у партнерстві з державою за підтримки перших осіб», – зазначив він.

Глава Всесвітнього єврейського конгресу Рональд Лаудер звернув увагу на те, що майбутній меморіал має давати відвідувачам чітку відповідь на питання, що таке антисемітизм. На його думку, цей проект повинен бути міжнародним і привернути увагу всього світу до історії нашої країни.

«Це третє покоління, яке знає про Голокост. Але якщо про Аушвіц знають майже всі, то історія Бабиного Яру молоді майже невідома. Я хочу, щоб приїжджали до Києва побачити меморіал «Бабин Яр», щоб зрозуміти, що тут сталося», – підкреслив Рональд Лаудер.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 липня глава держави Володимир Зеленський утворив військово-цивільну адміністрацію в місті Сєвєродонецьку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?