Це фальшива омана: у МОЗ раптово звернулися до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це фальшива омана: у МОЗ раптово звернулися до українців

Це фальшива омана: у МОЗ раптово звернулися до українців
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко звернувся до українців із закликом не купувати медичні маски у разі відсутності симптомів ГРВІ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовця на брифінгу у вівторок, 3 березня.

За його словами, такі засоби не потрібні здоровим людям, а от такі дії провокують дефіцит масок.

"Не потрібно використовувати засоби індивідуального захисту, а саме хірургічні маски тоді, коли вони не потрібні. Оскільки, це створює фальшиву оману свого захисту і не запобігає або не дозволяє використовувати інші ефективні профілактичні методи профілактики гострих респіраторних вірусних захворювань до яких відноситься і коронавірус", - пояснив Ляшко.

Він додав, що йдеться преш за все про регулярне миття рук чи обробку їх антисептиками, уникання контактів із хворими. Якщо контакту не уникнути, необхідно тримати дистанцію у півтора-два метри від людини.

"Хвора людина із симптомами – це саме та людина, яка потребує одягання хірургічної маски, щоб зменшити відстань на яку поширюється збудник інфекційної хвороби", - зазначив санлікар.

Ляшко резюмував, медики можуть оголосити про масочний режим в лікарнях, але через дефіцит таких засобів не вистачатиме — це створить нову загрозу.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні 3 березня на офіційному рівні оголосили про перший випадок коронавірусу. Його виявили в одного з членів подружжя, яке прибуло до рідної Чернівецької області з-за кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?