Це ганьба - WWF б'є на сполох через проблеми в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Це ганьба - WWF б'є на сполох через проблеми в Україні

Це ганьба - WWF б'є на сполох через проблеми в Україні

Очільниця практики "Вода" всесвітнього фонду дикої природи (World Wide Fund for Nature – WWF) Ольга Денищик зробила українцям важливе попередження - вона наголосила, що українська екологічна інспекція повинна негайно зайнятися питаннями дотримання законодавства щодо водойм, яке повинно працювати за європейським зразком. За її словами, лише в цьому випадку ситуація з водоймами в нашій країні може покращитися. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

Фахівці звертають увагу на те, що в Україні за низкою причин забруднені річки.

"Якщо говоримо про Закарпаття, наприклад, басейн Тиси, дуже красиву важливу річку, там проблемою є непрацюючі очисні споруди, зокрема ті, які були зруйновані під час повені 1998 року", – зазначає Ольга Денищик.

Також експертка скаржиться на те, що в українців не розвинена культура екологічної поведінки.

"Ще не закріпилось розуміння, що пластикові пляшки не можна кидати в воду. Угорці щорічно ловлять в Тисі велику кількість пластикових пляшок, які припливли з України. За європейським законодавством вони не можуть їх пропустити далі в Дунай. За це щороку Україна отримує чек від Угорщини. Це ганьба", – говорить Денищик.

Що також важливо розуміти, через слабку екологічну політику щодо водойм, в Україні порушується природний баланс проживання риб. Наразі нетак вже й просто досліджувати кількість риб в водоймах, оскільки коштів на державні дослідження практично немає. Товстолобик і білий амур, яких купують на ринках, не є українською рибою. Це риби, яких штучно запускають в річки, щоб вони росли, а потім – щоб їх виловили.

"Цю практику треба змінювати. Не можна в природні водойми запускати види, які не є природними для цієї території. Необхідна програма з відновлення місць, де риба може нереститися природно", – пише експертка.

Як повідомляв ONLINE.UA, National Geographic буде вражати світ знімками неймовірно красивого українського озера, розташованого на Херсонщині. Глянець вийде у продаж вже у травні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?