Це ганебно: українська влада обурилися рішенням Німеччини
Категорія
Політика
Дата публікації

Це ганебно: українська влада обурилися рішенням Німеччини

Це ганебно: українська влада обурилися рішенням Німеччини
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені розгорівся новий резонансний конфлікт після того, як відомий дипломат та посол України в Німеччині Андрій Мельник жорстко розкритикував зволікання Бундестагу із визнанням Голодомору геноцидом українців. Своєю думкою з цього приводу він поділився у коментарі одному із найбільш впливових німецьких політичних журналів Cicero. Окрім того, очільник дипмісії назвав "розчаруванням те, яким чином у Бундестагу поводяться із Голодомором і як політики легковажать цією центральною для кожного українця темою", передає ONLINE.UA.

Також впливовий дипломат піддав жорсткій критиці аргументи, які при цьому активно використовують його німецькі колеги.

"Те, що головною причиною для Бундестагу не визнавати Голодомор вбачається, очевидно, саме страх перед подальшою конфронтацією із путінською Росією, посол називає ганебним", — цитує коментар українського дипломата пресслужба посольства.

Варто звернути увагу на те, що саме ця дошкульна заява Андрія Мельника стала частиною фундаментальної статті провідного німецького журналіста Рихарда Герцингера під назвою: "Бундестаг ніяк не насмілиться взятися за сталінські вбивства голодом. Роковини Голодомору в Україні".

Що важливо розуміти, ще рік тому комітет німецького Бундестагу провів засідання щодо петиції про визнання Голодомору геноцидом українців, яка набрала необхідний мінімум у 50 тисяч голосів для розгляду її парламентом. Однак Міністерство закордонних справ Німеччини виступає проти того, аби Бундестаг визнавав Голодомор геноцидом. Так,німецькі дипломати хочуть, щоб петицію було відхилено з обґрунтуванням, що поняття геноцид не було визначене до 1951 року.

Варто нагадати про те, що разом з нашою країною геноцидом Голодомор визнали ще 17 держав — Естонія, Австралія, Канада, Угорщина, Ватикан, Литва Грузія, Польща, Перу, Парагвай, Еквадор, Колумбія, Мексика, Латвія, Португалія, США.

Раніше ONLINE.UА публікував  моторошні історії українців, яким вдалося вижити в період Голодомору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?