Це головне завдання: Зеленський звернувся до міжнародної спільноти
Категорія
Світ
Дата публікації

Це головне завдання: Зеленський звернувся до міжнародної спільноти

Це головне завдання: Зеленський звернувся до міжнародної спільноти
Джерело:  online.ua

Глава української держави Володимир Зеленський наголосив, що світові лідери повинні об’єднатися й не допустити будь-яких проявів антисемітизму, ксенофобії та расизму. З такою заявою він виступив в ході вечері з нагоди відзначення 75-ї річниці звільнення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау в Польщі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Варто зазначити, що на заході були присутні колишні бранці табору та їхні родини.

За словами Зеленського, спогади в'язнів Аушвіца, багато з яких видані у книгах, дуже складно читати, оскільки неможливо при цьому стримати сльози. Український лідер звернув увагу на те, що у цих спогадах проглядається заклик викоренити ненависть як найбільший руйнівник людської цивілізації.

"Я впевнений, що сьогодні це – завдання номер один для кожного світового лідера. Міжнародна спільнота має об’єднатися й не допустити будь-яких проявів антисемітизму, ксенофобії та расизму. Має стояти на сторожі гуманізму, толерантності та свободи. Зупинити зло, перш ніж воно стане небезпечним для людства", - наголосив український президент.

Окрім того, Володимир Зеленський підкреслив, що Голокост – це жахлива трагедія єврейського народу й трагічний урок для всього людства, і закликав пам’ятати цю сторінку історії та ніколи не допустити її повторення. Також український лідер відзначив Праведників народів світу – тих, хто ризикував власним життям для порятунку євреїв.

"Я пишаюся тим, що понад дві з половиною тисячі українців удостоєні цього високого звання", - додав український президент.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Ізраїльський меморіальний центр Яд Вашем зізнався, що спантеличений і зажурений заявою українського лідера Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?