Це кінець - у Меркель раптово зайняли жорстку позицію проти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це кінець - у Меркель раптово зайняли жорстку позицію проти Путіна

Це кінець - у Меркель раптово зайняли жорстку позицію проти Путіна
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини посилила свою позицію проти Росії і режиму російського лідера Володимира Путіна після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, який зараз проходить лікування в Берліні. Голова впливової Мюнхенській конференції з безпеки Вольфганг Ішингер, який є одним з найвпливовіших німецьких дипломатів, заявив, що після отруєння Навального, за яким може стояти Кремль, ідеї стратегічного партнерства Берліна і Москви прийшов кінець. Хоча ще зовсім недавно Ішингер виступав за продовження діалогу з Путіним і ініціював прийняття скандального плану по Донбасу, який був повністю проросійським по суті і неприйнятним для України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Der Spiegel.

Коментуючи отруєння Навального, Ішингер констатував, що цей резонансний скандал призвів до нового мінімуму відносини Німеччини і Росії. Він вважає, що ситуація з російським опозиціонером в черговий раз показала, "чого варте слово Москви".

"У Москві жертву висміюють. Вже з однієї цієї причини це неймовірно незручний процес для Кремля. Авторитет Росії вже був підірваний нападом на Сергія Скрипаля в Великій Британії, вбивством чеченського емігранта в берлінському Тиргартені і хакерською атакою на Бундестаг", - нагадав дипломат.

Він підкреслив, що канцлерка Ангела Меркель проявляла терпіння щодо Путіна протягом останніх 15 років. Дипломат додав, що в 2014 році, після нападу Росії на Україну, Меркель була єдиною главою уряду, яка розмовляла з Путіним по телефону по кілька разів на тиждень.

"Давно зрозуміло, чого варте слово з Москви. Там діє закон найсильнішого. Це кінець, на жаль, і самої ідеї стратегічного партнерства", - констатував німецький дипломат.

Як відомо, Берлін вимагає від офіційної Москви негайного та прозорого розслідування обставин отруєння опозиційного політика Олексія Навального, якого, як з'ясували в берлінській клініці "Шаріте", отруїли речовиною з групи інгібіторів холінестерази. Варто звернути увагу на те, що приблизно через дві години після того, як лікарі в Берліні офіційно повідомили, що Навального, ймовірно, отруїли, Меркель звернулася до Путіна. Вона вимагала "терміново і повністю розслідувати цей акт і виявити причетних до цього". Анонімні джерела відзначають: швидкість, з якою вона відповіла, була для Кремля сигналом про те, наскільки серйозно Меркель сприймає інцидент.

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера повідомили, що у політика токсичне отруєння, через яке він впав у кому. Речниця Навального Кіра Ярмиш впевнена, що політика навмисно отруїли.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель незадоволена реакцією Володимира Путіна на отруєння Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?