Це ключова умова - Україна зробила безальтернативну пропозицію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це ключова умова - Україна зробила безальтернативну пропозицію Росії

Це ключова умова - Україна зробила безальтернативну пропозицію Росії
Джерело:  Укрінформ

Відновлення контролю над ділянкою українсько-російського кордону залишається ключовим елементом процесу врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це команді російського президента Володимира Путіна нагадав постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський, який на засіданні Форуму безпечного співробітництва ОБСЄ поставив вимогу, щоб Росія припинила ігнорувати виконання зобов'язань, взятих на себе під час саміту в Берліні ще в 2016 році і нормандського саміту в Парижі в кінці 2019 року. Також Лоссовський запропонував Росії підтримати дорожню карту з використанням "дзеркального" підходу для одночасного відкриття нових пунктів пропуску у Золотому і в Щастя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Відновлення контролю над кордоном залишається ключовим елементом процесу врегулювання конфлікту. Створення зони безпеки в прикордонних районах обох держав з постійним моніторингом та верифікацією з боку ОБСЄ на кордоні, як це передбачено Мінським протоколом, було б кроком у правильному напрямку. Україна пропонує створити робочу групу в рамках ТКГ з питань кордону ", - також запропонував постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні.

Він нагадав, що Україна дотримується принципу "спочатку - безпека" в мирному врегулюванні, тому виступає за розробку нового режиму всеосяжного припинення вогню і закликає Росію до конструктивних переговорів в рамках ТКГ з цього приводу. За словами Лоссовського, Україна готова до обговорення компромісів в рамках ТКГ по пакетному рішенню, яке стосується трьох нових ділянок розведення сил і засобів на Донбасі.

Разом з цим Лоссовський закликав Росію проявити конструктив з питання узгодження в рамках ТКГ плану розмінування територій Донбасу, оскільки раніше російська сторона вже тричі блокувала українські ініціативи.

Важливо нагадати, що на нещодавній зустрічі ТКГ команда глави держави Володимира Зеленського запропонувала Росії повернути окупований Донбас в податкове поле України і верифікувати українське майно в ОРДЛО. Всі ці пропозиції зустріли жорсткий опір з боку офіційної Москви. Представник РФ на переговорах ТКГ Борис Гризлов розсердився і заявив, що українська сторона відмовляється вести переговори з представниками так званих "ЛДНР", і тим самим нібито хоче зірвати мінський процес.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний Київ озвучив свій план по Донбасу і доніс його до влади Німеччини, яко активно бере участь в переговорному процесі і має вплив на президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?