Це може бути неприємно - Кабмін озвучив громадянам важливе попередження
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це може бути неприємно - Кабмін озвучив громадянам важливе попередження

Це може бути неприємно - Кабмін озвучив громадянам важливе попередження
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Денис Шмигаль разом із міністром розвитку економіки Ігорем Петрашком організували онлайн-зустріч із представниками Американської торговельної палати в Україні. Сторонам вже вдалося детально обговорити діяльність в умовах карантину, який КМУ довелося запровадити, щоб зупинити поширення пандемії коронавірусу. Головною темою зустрічі було створення стратегічної платформи, куди увійдуть провідні економісти. Про це глава уряду розповів у Телеграмі, інформує ONLINE.UA.

Денис Шмигаль нагадав усім українцям, що готових стратегій перед обличчям кризи не має ніхто. Саме тому команда Володимира Зеленського враховує досвід інших країн, щоб спрогнозувати ймовірні наслідки пандемії коронавірусу. Саме з цією метою українська влада активно продовжує діалог з бізнесом.

"Розуміємо, що обмеження можуть бути неприємними та незручними для бізнесу, однак вони дають результат у питанні порятунку життів українців. Водночас уряд усвідомлює, що Україна не може собі дозволити два-три місяці сидіти на дивані. Треба думати про економіку, тому разом із бізнесом і найкращими науковцями ми працюємо над створенням стратегічної платформи, куди увійдуть провідні економічні експерти", - наголосив глава Кабміну.

Окрім того, він зауважив, що сторони детально проаналізували законопроєкти про банківську діяльність і ринок землі, які нещодавно підтримав український парламент. Денис Шмигаль звернув увагу на те, що наша країна вже отримала позитивний зворотний зв’язок від МВФ і послів країн G7.

Нагадаємо, що в Офісі глави держави Володимира Зеленського пообіцяли усім громадянам, що складуть списки малозабезпечених категорій громадян, щоб надати фінансову допомогу найбіднішим українцям під час карантину. Окрім того, Кабмін заявив, що уже розробляє програму зі створення робочих місць для тих, хто приїхав з-за кордону чи втратив роботу у зв’язку з поширенням пандемії.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський 1 квітня підписав антикризовий закон про забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням пандемії COVID-19. Як зміниться життя українців після підписання даного закону - читайте тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?