Це може статися у будь-яку хвилину - ВООЗ озвучила важливе попередження
Категорія
Світ
Дата публікації

Це може статися у будь-яку хвилину - ВООЗ озвучила важливе попередження

Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров’я виступила з неочікуваним попередженням - експерти наголошують, що можлива друга хвиля пандемії коронавірусу. З такою заявою виступив очільник програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Раян, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Ми повинні усвідомлювати той факт, що новий сплеск захворюваності може статися у будь-яку хвилину. Ми не маємо робити хибні припущення, що хвороба відступає, також, що у нас буде декілька місяців, щоб підготуватися до другої хвилі. Ми можемо мати другий пік на цьому шляху", - наголосив Майкл Раян.

Він також звернув увагу на те, що наразі ми "перебуваємо у самому центрі першої хвилі у всьому світі", а крива поширення коронавірусу наразі "на підйомі".

Що важливо розуміти, нещодавно також Всесвітня організація охорони здоров’я несподівано для всіх оновила стратегічний план боротьби з пандемією коронавірусу на 2020 рік. Як відомо, бюджет збільшили уже до 1,7 мільярда доларів. Потребу у додатковому фінансуванні заклали у стратегічному плані боротьби з пандемією коронавірус. Дану інформацію офіційно підтвердив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус. До цієї оцінки входять гроші, які ВООЗ вже отримала. У результаті дефіцит фінансування у 2020 році становитиме 1,3 мільярда доларів.

У ВООЗ також підкреслили, що будуть продовжувати надавати технічну підтримку країнам для здійснення заходів у галузі охорони здоров’я. Для держав, які цього потребують, надаватиме основні медичні послуги. Окрім того, наголошується, що організація працюватиме над мережами доставки та впровадження, які будуть потрібні при розробці ліків та вакцин проти коронавірусу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, науковці з Сінгапуру вразили світ новим дослідженням — їм вдалося виявити, що пацієнти з COVID-19 не можуть заражати інших людей через 11 днів після інфікування. Усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?