Це наш обов’язок: Зеленський виступив з важливою заявою в День пам’яті жертв Голокосту
Категорія
Україна
Дата публікації

Це наш обов’язок: Зеленський виступив з важливою заявою в День пам’яті жертв Голокосту

Це наш обов’язок: Зеленський виступив з важливою заявою в День пам’яті жертв Голокосту
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський в ході вечері з нагоди 75-ї річниці звільнення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау наголосив, що Голокост – не лише трагедія єврейського народу, а й трагічний урок для всього людства, який потрібно пам’ятати, щоб не допустити знову. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Ми сповнені почуттями болю та суму за мільйонами жертв Голокосту. Це жахлива трагедія єврейського народу і трагічний урок для всього людства. З глибокою повагою ми вшановуємо пам’ять усіх загиблих. Пам’ятати й ніколи не допустити знову – це наш обов’язок перед мільйонами невинних жертв, це наш обов’язок перед майбутніми поколіннями", - заявив український лідер.

Окрім того, Зеленський наголосив, що на вечері присутні ті, хто пережив - присутні бранці Аушвіца, яким вдалося вижити.

"Мабуть, людство ще не вигадало слів, якими можна описати незламність і силу вашого духу.Опубліковано багато спогадів в’язнів Аушвіцу. Їх складно читати, адже букви пливуть від нестримних сліз на очах. Більшість спогадів об’єднує заклик: не можна мовчати. Про це потрібно говорити. Молоде покоління повинно знати ці історії, знати про жахіття Голокосту, щоб на цій планеті ніколи нічого подібного не допустити знову", - підкреслив глава української держави.

Також Зеленський нагадав, що понад 2,5 тисячі українців удостоєні звання "праведник світу" за те, що рятували євреї від нацистів.

Як відомо, 27 січня світ відзначає день пам’яті жертв Голокосту. Цього дня у 1945 році радянські солдати визволили в’язнів таборів смерті нацистської Німеччини. У них загинули мільйони осіб. Зеленський 23-24 січня був в Ізраїлі, де відбувся Всесвітній форум пам’яті Голокосту, а 26-27 січня перебуває у Польщі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нагадав українцям та міжнародній спільноті, що війна на Донбасі триває,  і її треба намагатися завершити з іще більшими зусиллями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?