Це найбільша небезпека - Польща нарешті пояснила, що насправді замислив Путін
Категорія
Світ
Дата публікації

Це найбільша небезпека - Польща нарешті пояснила, що насправді замислив Путін

Це найбільша небезпека - Польща нарешті пояснила, що насправді замислив Путін
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький озвучив нове екстрене попердження міжнародній спільноті - за його словами, скандальний трубопровід "Північний потік-2" підриває енергетичну політику Європейського Союзу зсередини та є особливо небезпечним через свій вплив на команду лідерки ФРН Ангели Меркель. Він звернув увагу на те, що спроба отруїти головного опозиційного активіста забороненою хімічною речовиною за два дні до запланованих дебатів щодо відносин між ЄС і Росією, які повинні були відбутися в Берліні, є викликом для всього демократичного співтовариства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на щоденну німецьку газету Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Не можна здалеку погрожувати Росії вказівним пальцем, а потім вплутатись в проєкт "Північний потік - 2" з "Газпромом", - підкреслив польський політик.

Окрім того, він наголосив, що будівництво "Північного потоку-2" підриває енергетичну політику ЄС зсередини.

"Трубопровід зробить Європу залежною від поставок російського газу і дасть російським олігархам значні фінансові вливання. Однак найнебезпечніше в цьому те, що Росія під прикриттям економічної співпраці набуває впливу на поведінку одного з найбільш важливих в економічному та політичному планах партнерів по ЄС і НАТО: Німеччини", - наголосив Матеуш Моравецький.

Він також звернув увагу на те, що Європейський Союз повинен розглядати ситуацію в Білорусі і напад на Олексія Навального як "можливо, останнє попередження".

"Єдиний раціональний вихід - відмовитися від проєкту "Північний потік - 2". Це не тільки голос Польщі; Аналогічної думки дотримуються і німецькі політики, особливо Норберт Рьоттген і Фрідріх Мерц", - додав польський політик.

Що важливо розуміти, нещодавно Ангела Меркель підкреслила, що буде узгоджувати будь-які дії проти команди російського президента Володимира Путіна у зв’язку з отруєнням опозиціонера Олексія Навального з європейськими партнерами, виключаючи односторонню відповідь. За її словами, хімічна атака на Навального була спрямована не в бік Німеччини і тому є справжньою проблемою для всього Європейського Союзу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у Німеччині є шість способів зупинити Північний потік-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?