«Це найбільша небезпека»: в МЗС розповіли, як Росія намагається перехитрити суд ООН
Категорія
Україна
Дата публікації

«Це найбільша небезпека»: в МЗС розповіли, як Росія намагається перехитрити суд ООН

«Це найбільша небезпека»: в МЗС розповіли, як Росія намагається перехитрити суд ООН
Джерело:  online.ua

Заступниця глави МЗС України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що представники Росії намагаються заплутати та перекрутити на свою користь справу про боротьбу з фінансуванням тероризму, позов про яку було подано Україною проти РФ. Про це Зеркаль повідомила на своїй сторінці у Facebook, інформує ONLINE.UA.

«РФ намагається маніпулювати судом і замість питань юрисдикції хоче розглядати справу по суті на власних умовах. Як я вже зазначала – це найбільша небезпека і пастка. РФ намагається сказати Суду – забудьте про тисячі сторінок доказів, подивіться лише на кілька фактів, які відібрала Росія», – пише Зеркаль.

Головна мета Росії – переконати всіх, що Міжнародний суд ООН не має права розглядати позов України, оскільки для цього немає юрисдикції. Представники РФ продовжують наполягати, що їхня країна не має стосунку до фінансування тероризму чи переслідування людей за національною чи расовою ознакою.

«Це найнебезпечніша частина. З одного боку, Росія намагається перекрутити усю доказову базу. Як в радянській естрадній репризі: «Тут граємо, тут не граємо, тут пляма – рибу загортали». З іншого, намагається буквально змінити тексти конвенцій, вимагаючи їх читати так, щоб дії Росії не потрапляли під їхню дію», – зазначає Зеркаль.

Особливого цинізму додає той факт, що представники Росії стверджують, що Україна вела себе недобросовісно у спробах мирного врегулювання, перед тим як звернутися до Суду.

«Тут майстерність називати біле чорним сягає апогею», – пише заступниця глави МЗС України.

Нагадаємо, що в Росії відмовляються випускати полонених українських моряків, незважаючи на рішення Морського трибуналу ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?