Це не евакуація. Британія наказала частині дипломатів виїхати з України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це не евакуація. Британія наказала частині дипломатів виїхати з України

Це не евакуація. Британія наказала частині дипломатів виїхати з України
Джерело:  online.ua

Британія почала відкликати персонал зі свого посольства в Україні через загрозу російського вторгнення.

Джерело: Фейсбук посольства Британії в Україні

Частина британських дипломатів поїде з України

У світлі зростаючої загрози з боку Росії МЗС прийняла рішення тимчасово відкликати утриманців та частину співробітників посольства з Києва.

Це не евакуація. Посольство залишається відкритим і продовжуватиме виконувати важливу роботу, включаючи надання консульської допомоги та підтримки громадянам Великобританії в Україні, - вказано у заяві посольства.

За словами чиновників, особливих погроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться до Великобританії.

Дії посольства були описані як запобіжні, і, як вважається, за останні 24 години не відбувалося нічого конкретного, що могло б спричинити рішення США та Великобританії.

Співробітники країн ЄС в Україні наразі залишаються на своїх місцях, а верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що не буде «драматизувати» напруженість.

США також повідомили другорядному персоналу, що вони можуть покинути Україну, підкресливши, що ці кроки не є евакуацією. Але в Держдепартаменті журналістам повідомили, що у разі російського вторгнення вони «не зможуть евакуювати громадян США».

Україна заявила, що США «передчасно» відкликати родичів співробітників, назвавши це рішення «проявом надмірної обережності».

У США закликали не подорожувати та не планувати від'їзд до України

Державний департамент США запровадив четвертий рівень небезпеки щодо подорожей в Україну.

Не подорожуйте через посилення загроз значних військових дій Росії проти України, - закликають в США.

Варто зазначити, що рекомендації Держдепу США щодо подорожей уже були на четвертому рівні небезпеки через поширення COVID-19.

Посольство США в Києві залишається відкритим для регулярної роботи, але там наголосили, що основна мета заяви - інформувати американців, адже у випадку повномасштабного вторгнення Росії, США не зможуть евакуювати усіх.

Тому громадяни США, які зараз перебувають в Україні, повинні планувати відповідним чином, у тому числі покладаючись на власні сили, комерційні варіанти, якщо вони вирішили залишити країну, - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?