Це не працює: у Міноборони здивували заявою про військову службу
Категорія
Україна
Дата публікації

Це не працює: у Міноборони здивували заявою про військову службу

Це не працює: у Міноборони здивували заявою про військову службу
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Голова Міністерства оборони України Андрій Загороднюк заявив, що підтримує ідею про скорочення строку призову на військову службу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За його словами, необхідно залучати широкі верстви населення до служби в армії, але така політика ще на стадії розробки.

"Готового рішення ще немає, зараз ми працюємо з Генштабом і з українськими незалежними аналітичними центрами над новою концепцією. У тому вигляді, в якому строкова служба зараз, вона не повинна залишатися, бо це не працює", - зазначив міністр.

Загороднюк пояснив, що обсяг строкової служби у ЗСУ сягає близько 10%, інший сегмент - контрактники. Таким чином, боєздатність української армії не залежить від строковиків.

"Тим більше військовослужбовці строкової служби не виконують завдань у зоні проведення операції Об'єднаних сил. Звісно, є сенс зменшувати термін. Багато хто не хоче (служити), тому що це дуже довго, у них є якісь життєві плани і так далі", - підкреслив він.

Голова відомства вважає, що можна зробити програму служби досить концентрованою та ефективною. Тоді військовослужбовець отримає усі необхідні навички навіть у менший термін.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський нещодавно підписав указ, який вводить строковий призов для українців з 18 років. До нещодавнього часу чинним було положення про призов у лави ЗСУ з 20 років. Крайній вік для цього залишився незмінним - 27 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?