Це не зупинить коронавірус: ВООЗ шокувала світ гучним зізнанням
Категорія
Світ
Дата публікації

Це не зупинить коронавірус: ВООЗ шокувала світ гучним зізнанням

Це не зупинить коронавірус: ВООЗ шокувала світ гучним зізнанням
Джерело:  online.ua

Очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреісус шокував міжнародну спільноту неочікуваною заявою - він почав стверджувати, що лише дотримання карантинних обмежень не врятує людей та світ від пандемії коронавірусу. За його словами, найпотужнішим засобом боротьби є відстеження шляхів розповсюдження COVID-19. Тедрос Адханом Гебреісус звернув увагу на те, що відстеження контактів є важливим для кожної країни та у будь-якій ситуації, адже це може запобігти перетворенню окремих кластерів на масштабне інфікування коронавірусною інфекцією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ВООЗ.

"Одним з ключових інструментів є виявлення контактів. Жодна країна не може контролювати у себе епідемію, якщо вона не знає, де перебуває вірус... Звичайно, відстеження контактів – не єдиний інструмент, він має бути частиною всеосяжного пакета, але він — один з найважливіших", - підкреслив очільник ВООЗ.

На його думку, карантинні заходи можуть допомогти сповільнити передачу вірусу, однак насправді не здатні повністю зупинити його. Також є важливими і мобільні додатки, які допомагають відстежувати контакти заражених людей.

Варто звернути увагу на те, що раніше вчені з Королівського коледжу Лондона шокували світ результатами свого дослідження — вони дійшли висновку, що імунітет до коронавірусу у людей, які перенесли захворювання, знижується вже через три місяці. Що важливо розуміти, таким чином науковці спростували теорію про тривалий імунітет до COVID-19. Також вони зазначили, що найбільший вміст антитіл до вірусу фіксується у пацієнтів через три тижні після появи перших симптомів.

"У даний проміжок часу у 60 % людей фіксується дуже високий рівень імунітету до коронавірусу. Але через три місяці сильний імунітет до інфекції зберігається всього у 17 % пацієнтів. За три місяці досліджень кількість антитіл в крові у багатьох випробовуваних падала до незначної, а у деяких зовсім не змогли зафіксувати наявність імунітету", — йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих коронавірусом в Україні нарешті знову знижується — у вівторок, 21 липня, зафіксовані 673 нові випадки зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?