Це небезпечно: прем’єрка Естонії Каллас відреагувала на скандальну пропозицію Макрона щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Це небезпечно: прем’єрка Естонії Каллас відреагувала на скандальну пропозицію Макрона щодо РФ

Це небезпечно: прем’єрка Естонії Каллас відреагувала на скандальну пропозицію Макрона щодо РФ
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас попереджує міжнародну спільноту про те, що погоджуватися на мирні перемовини з російським диктатором Володимиром Путіним наразі було би вкрай небезпечно, особливо якщо мати на меті тривалий мир у Європі. Так вона відреагувала на слова французького лідера Еммануеля Макрона про необхідність обговорення гарантій безпеки для Росії, якщо офіційна Москва погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Джерело:  ERR

Естонія просить світ не вірити пропозиціям Путіна

Кая Каллас звернула увагу на те, що позиція її країни з приводу європейської безпеки висловлена давно і вона чітка - увага міжнародної спільноти повинна бути сконцентрована на тому, як допомогти Україні перемогти і гарантувати її безпеку у довгостроковій перспективі.

Воєнні злочинці мають бути притягнені до відповідальності, а завдана шкода компенсована. Лише це є шляхом до тривалого миру й запобігання новій агресії, - наголосила естонська лідерка.

На переконання політикині, армії РФ наразі потрібна пауза для того, щоб відновити сили і підготуватися до нового наступу, тому насправді російський диктатор наразі робить усе можливе, щоб виграти час.

Кая Каллас вважає, щл перемир’я зараз зіграло би на користь військових інтересів країни-агресорки.

Розмови про мир чи припинення вогню - небезпечні. Триває агресивна війна, у якій Росія напала на свою сусідку, і в цих умовах треба говорити про те, як забезпечити безпеку України… Вимоги Росії про гарантії безпеки - це прикриття для її загарбницьких війн та воєнних злочинів, а також її спосіб просувати політику "сфер впливу", - пояснює лідерка Естонії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?