Це неминуче: у Зеленського зробили важливе попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Це неминуче: у Зеленського зробили важливе попередження українцям

Це неминуче: у Зеленського зробили важливе попередження українцям
Джерело:  interfax.com.ua

Очільниця комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова із фракції "Слуги народу" заявила, що питання підвищення пенсійного віку в Україні є неминучим, які б м'які варіанти не придумали. Однак робити це мають намір не відразу і поступово. За її словами, підвищення пенсійного віку не є питанням завтрашнього дня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

На думку народної обраниці, необхідно піти на дуже плавне підвищення пенсійного віку. До прикладу, додавати 1 місяць на рік, починаючи з 2023 або 2025 року. За її словами, "інакше ми своїх дітей прирікаємо на ще гіршу долю і гіршу пенсію". Третьякова заявила, що ресурси для модернізації солідарної системи обмежені.

"Я думаю, що жовтень 2017 року виявився дуже стресовим для людей, коли їм перераховували пенсії, тому ми проведемо індексацію в березні цього року і запустимо другу пенсію, а потім вже будемо думати, що вийшло, а що ні у реформі солідарного пенсійного забезпечення", – наголосила вона.

Окрім того, глава комітету Ради при цьому зазначила, що про підвищення пенсійного віку доведеться думати, "якби не намагалися і які б м’які варіанти не придумали".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше спікер Дмитро Разумков  пояснив, що наразі влада не має навіть технічної можливості  виплачувати пенсії українським пенсіонерам в ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?