Це неможливо - Венедіктова нарешті відреагувала на гучний скандал в команді Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неможливо - Венедіктова нарешті відреагувала на гучний скандал в команді Зеленського

Це неможливо - Венедіктова нарешті відреагувала на гучний скандал в команді Зеленського
Джерело:  online.ua

Нещодавно офіційно стало відомо, що НАБУ спіймало на хабарі помічника депутата Олександра Юрченка з фракції "Слуга народу". Згодом народний обранець Гео Лерос повідомив, що помічник взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались нардепу Юрченку за законопроект, пов’язаний із побутовими відходами. Після цього очільник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що нардеп Олександр Юрченко виявив бажання вийти із фракції та партії на час розслідування справи про отримання хабара, який начебто призначався для нього. На цей скандал нарешті відреагувала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова - вона наголосила, що наразі немає підстав для оголошення підозри нардепові від "Слуги народу" Олександру Юрченку. Про це вона повідомила на засіданні Верховної Ради 15 вересня, передає ONLINE.UA.

"Чи можна ставити питання про обвинувачення нардепа за встановленими вищевказаними фактами на сьогоднішньому етапі слідства? На мою думку, без встановленого факту використання службового становища для одержання неправомірної вигоди, факту одержання неправомірної вигоди повідомити будь-кому про вчинення такого службового злочину не можливо. А матеріали, які мені сьогодні надали, не містять таких відомостей", - заявила глава ОГП.

Вона також звернула увагу на те, що поки єдиною фактичною обставиною, відомою їй, яку можна назвати доведеною, є "факт обговорення внесення змін до законодавства, прийняття підготовлених заявником пропозицій у закон, обіцянка нардепа передати їх на опрацювання юристам". На переконання Ірини Венедіктової, цього для оголошення підозри недостатньо. Також генпрокурорка зазначила, що лист від керівництва НАБУ і чернетку підозри вона отримала о 17:20 14 вересня, але серед цих документів не було матеріалів кримінального провадження.

Очільниця ОГП додала, що прокурори САП і вона особисто готові вивчити матеріали кримінального провадження, опрацювати їх, і "якщо буде достатньо підстав, повідомити про підозру", то вона це зробить, бо має "сміливість приймати відповідальні рішення".

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 вересня Ірина Венедіктова терміново звернулася до усіх українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?