Це неможливо - Зеленський вразив новим зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неможливо - Зеленський вразив новим зізнанням

Це неможливо - Зеленський вразив новим зізнанням
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський визнав неможливість хасидів відвідати українську Умань через погану епідемічну ситуацію. Для боротьби проти епідемії COVID-19 ввели більш жорстку форму карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ лідера під час візиту до Черкащини.

За його словами, збори хасидів на Рош га-Шана — з 18 до 20 вересня — неможливі. Відповідно до традицій, щороку в цей період до України приїжджають тисячі вірян.

"Нещодавно у мене була зустріч з представниками єврейських громад. Ми були згодні з тим, що святкування свята Рош га-Шана в цьому році в Умані неможливо", - наголосив Зеленський.

Слід нагадати, що український уряд напередодні ввів жорсткі обмеження на кордоні — іноземцям заборонили відвідувати державу з 28 серпня до 28 вересня. Виключенням стали лише особи з правом на проживання, представники міжнародних та гуманітарних організацій та інші категорії громадян.

У Державній прикордонній службі тим часом звітували, що вже станом на перший день чинності рішення не дозволили в'їхати до України кільком десяткам хасидів. Усі вони, згідно з офіційним поясненням, не змогли аргументувати щодо мети свого візиту.

Станом на ранок 28 серпня по всій Україні зафіксували 114 497 випадків COVID-19. Попередня доба стала рекордною за кількістю нових встановлених діагнозів, зареєстрували одразу 2 438.

Карантинні обмеження пролонгували до 31 жовтня. Наразі вони чинні у так званому адаптивному режимі, який дозволяє окремо поміж регіонами регулювати його силу відповідно до епідемічної ситуації.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу провів телефонні переговори з президентом Володимиром Зеленським. Однією з тем їхньої бесіди стало відвідування України тисячами хасидів у період важливого свята Рош га-Шана — його ще звуть єврейським Новим роком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?