Це неприпустимо - глава МОЗ виступив з безапеляційною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Це неприпустимо - глава МОЗ виступив з безапеляційною заявою

Це неприпустимо - глава МОЗ виступив з безапеляційною заявою
Джерело:  online.ua

22 квітня очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що вважає неприпустимим скорочення медичних працівників. Він назвав це одним із головних наслідків впровадження медичної реформи в нашій країна. За словами Степанова, саме тому МОЗ проводить аудит вітчизняної системи охорони здоров’я, за підсумками якого будуть внесені зміни – для недопущення скорочення медиків. З такою безапеляційною заявою глава відомства виступив під час традиційного брифінгу МОЗ, передає ONLINE.UA.

“Медичні працівники – головний ресурс нашого здоров’я і надання нам медичної допомоги. Тому коли в нас починають відбуватися речі, про які ви сказали – це неприпустимо (мова йшла про масове скорочення медиків у Сумській області, - ред.). За результатами аудиту ми будемо повноцінно розуміти ситуацію і вносити зміни, щоб скорочення медичних працівників не відбувалося”, - зазначив Максим Степанов.

Окрім того, очільник МОЗ звернув увагу на те, що тривожні сигнали щодо стану системи охорони здоров’я зараз надходять з різних куточків країни. За його словами, це безпосередньо пов’язано із дефіцитом фінансування медичних закладів, у порівнянні з минулим роком.

Варто нагадати, що гучний скандал зі скороченням працівників розгорівся в Сумській області – місцеві медіа опублікували інформацію про звільнення 47 працівників місцевого пологового будинку. Зазначається, що 1 квітня їм видали на руки трудові книжки та копії відповідного наказу про звільнення з роботи. Медпрацівники вважають скорочення незаконним, стверджуючи, що профспілка відмовилась погоджувати їх звільнення. За справу вже взялися правоохоронці. Що важливо розуміти, під скорочення потрапили й пільгові категорії осіб, зокрема матері-одиначки, особи, яким залишилося 1-2 роки до виходу на пенсію.

Як повідомляв ONLINE.UA, за останню добу, станом на 9:30 22-го квітня, медики зафіксували в Україні 467 нових випадків коронавірусної хвороби. Детальну статистику можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?