Це неприйнятно - ще одна країна безсоромно почала погрожувати Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неприйнятно - ще одна країна безсоромно почала погрожувати Україні

Це неприйнятно - ще одна країна безсоромно почала погрожувати Україні
Джерело:  online.ua

Українцям та українській владі доводиться часто страждати через те, що наша країна завжди активно озвучує свою позицію щодо багатьох міжнародних питань. Так, нещодавно очільник Міністерства закордонних справ Вірменії Зограб Мнацаканян почав публічно скаржитися на те, що Україна "закомплексовано" сприймає конфлікт довкола Нагірного Карабаху. Що важливо розуміти, нещодавно в МЗС цієї країни викликали українського посла через реакцію на ескалацію конфлікту. Вірменський дипломат заявив, що офіційний Київ якось неправильно сприймає загрози, з якими зіштовхується народ невизнаної "Нагірно-Карабаської Республіки". Зокрема така "закомплексованість" буцімто помітна при розрізненні конфліктів за їх суттю й історією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Panorama.

Окрім того, Зограб Мнацаканян вирішив також нагадати про те, що МЗС Вірменії протягом 2 років працює з українською стороною, щоб уникнути будь-яких незгод. Українців він назвав "дружнім народом" і заявив, що жодних проблем з ними немає.

"Ми продовжимо послідовно працювати, щоб донести наші меседжі. Втім вважаємо неприйнятними позиції, відірвані від реальності. Це не принесе ніякої користі ні регіону, ні їм, ні нам", - додав очільник МЗС Вірменії.

Що важливо розуміти, що Вірменія не сприймає позицію офіційного Києва щодо конфлікту довкола Нагірного Карабаху – території в складі Азербайджану. Як відомо, коли між Азербайджаном і Вірменією знову сколихнув конфілкт, українська сторона висловилася за його деескалацію, однак підкреслила: війну треба завершувати з дотриманням суверенітету Азербайджану. Вірменія, яка має територіальні претензії щодо Нагірного Карабаху, зразу ж викликала українського посла після цієї заяви МЗС. Також вірменські активісти організували протест під посольством України.

Що важливо розуміти, позиція України є зрозумілою й цілком логічною, оскільки Азербайджан – важливий міжнародний партнер для офіційного Києва. Окрім того, Україна через окупацію Криму має на своїй території такі ж проблеми, як і Азербайджан. Неважко здогадатися, що РФ в цій війні підтримує Вірменію, адже це дозволяє зберігатися статусу-кво в регіоні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  чого очікувати від очільника Кремля Володимира Путіна  після падіння режиму Олександра Лукашенка в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?