Це неприйнятно - у Путіна накинулися з новими звинуваченнями на команду Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неприйнятно - у Путіна накинулися з новими звинуваченнями на команду Зеленського

Це неприйнятно - у Путіна накинулися з новими звинуваченнями на команду Зеленського
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна продовжує умисно гальмувати переговори по Донбасу і висуває все нові ультиматуми офіційному Києву. За підсумками переговорів ТКГ в Мінську, які відбулися напередодні, куратор Путіна по Донбасу Борис Гризлов знову накинувся із звинуваченнями на команду президента України Володимира Зеленського, так як українська влада не збирається поступатися Кремлю і сідати за стіл переговорів з бойовиками ОРДЛО, на чому наполягає Москва. В результаті сторонам знову не вдалося узгодити списки на обмін полоненими і кілька ділянок розмінування. Гризлов, як і раніше вимагає, щоб Київ з цих питань домовлявся з представниками так званих "ЛНР" і "ДНР", яких Кремль намагається всіма силами включити в переговорний процес. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

В Офісі президента України, коментуючи результати переговорів ТКГ по Донбасу, повідомили, що попередньо погоджені 13 ділянок для проведення робіт з розмінування. Також Україна за допомогою представників ОБСЄ отримала гарантії безпеки для польотів авіації ДСНС з метою ліквідації пожеж в Луганській області поблизу лінії розмежування. Крім того, Кремль погодився з пропозицією Києва відкрити два нових КПВВ в Луганській області протягом чотирьох місяців.

"Україна також в черговий раз підтвердила готовність до якнайшвидшого взаємного звільнення утримуваних осіб в форматі "всіх на всіх" і зазначила, що очікує письмові підтвердження від іншої сторони", - підсумували результати переговорів у Зеленського, зазначивши, що додаткове засідання політичної підгрупи ТКГ Донбасом відбудеться 14 липня.

У Кремлі ж не побачили прогресу в переговорах з Києвом, так як Москві так і не вдалося домогтися свого - команда Зеленського категорично відмовляється вести переговори з бойовиками. Це дратує команду Путіна, в зв'язку з чим представник Кремля звинувачує Україну в затягуванні переговорного процесу.

"Сьогоднішня позиція Києва підриває можливості врегулювати кризу, робить конфліктну ситуацію більш складною, більш затяжною. Це неприйнятно. Зобов'язання України, закріплені в мінських домовленостях, в рішеннях нормандського формату і в резолюції Ради Безпеки ООН, повинні бути виконані", - підкреслив Гризлов, коментуючи результати переговорів.

Втім, Кремль не влаштовує і позиція ОБСЄ, де підтримують Україну і адекватно оцінюють ситуацію на Донбасі, де щодня проросійські бойовики порушують всі домовленості за наказом Москви і демонструють, що не збираються виконувати жодних домовленостей.

"У тому числі важливо зробити роботу контактної групи більш відкритою. Важливо повністю виключити подвійні стандарти в поведінці представників ОБСЄ", - обурюється Гризлов.

Нагадаємо, подібний демарш на переговорах команда Кремля влаштувала і в Берліні кілька днів тому. Представники Путіна заявили про намір взяти паузу, поки Україна не внесе зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу і не погодить з бойовиками ОРДЛО ще десятки законів. Офіційний Київ прініціпально дотримується своєї позиції по Донбасу і не збирається сідати за стіл переговорів з бойовиками, на чому наполягає Москва. Президент України Володимир Зеленський нагадав команді Путіна, що ніхто не може нічого вимагати від України на міжнародній арені, в тому числі, прийняття закону про "особливий статус Донбасу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі визнали, що Донбас не потрібен Росії як "своя" територія, але відзначили, що Москва і далі буде "допомагати" жителям ОРДЛО, а це значить, що розраховувати на припинення війни не варто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?