Ми будемо продовжувати. У Ердогана відповіли на погрози Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми будемо продовжувати. У Ердогана відповіли на погрози Євросоюзу

Ми будемо продовжувати. У Ердогана відповіли на погрози Євросоюзу
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені розгорівся новий скандал після того, як влада Кіпру зняля своє вето на санкції щодо Білорусі, в той час як інші члени Європейського Союзу запевнили Кіпр, що блок покарає Туреччину, якщо вона продовжить розвідку нафти і газу в спірних районах Середземного моря. Як уже згадувалося раніше, Кіпр наполегливо вимагав, щоб ЄС запровадив санкції проти Туреччини, але був задоволений компромісом, погодившись переглянути поведінку Туреччини в грудні і ввести санкції тоді, якщо її "провокації" не припиняться. Після цього команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана публіно почала скаржитися, що багато з рішень саміту ЄС, що стосуються Туреччини, "відірвані від реальності". З такою гучною заявою виступило МЗС країни, інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Неконструктивно продовжувати використовувати мову санкцій і описувати кроки, зроблені нашою країною для захисту наших прав і прав турків-кіпріотів, як незаконні. Хоча в рішеннях, що стосуються нашої країни, були деякі позитивні елементи, багато областей відірвані від реальності", - поскаржилися представники команди Ердогана.

МЗС Туреччини звертає увагу міжнародної спільноти на те, що грецькі і турецькі кіпріоти повинні бути об'єднані для створення механізму координації своєї діяльності з видобутку вуглеводнів і забезпечення справедливого розподілу доходів між двома сторонами розділеного острова.

"До тих пір, поки це не буде досягнуто, кіпрсько-турецька сторона буде продовжувати свою вуглеводневу діяльність за допомогою (турецької енергетичної компанії) TPAO", - кажуть турецькі дипломати.

Як уже згадувалося раніше, Євросоюз звинуватив офіційну Анкару у порушенні міжнародного права через бурові роботи у Східному Середземномор’ї і заявили, що залишають за собою можливість запровадження санкцій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Європейського Союзу нарешті ухвалила рішення  запровадити санкції проти Білорусі, коли Кіпр зняв своє вето, однак вказано, що санкції не будуть стосуватися білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?