Це незаконно - у Кремлі виступили з новими гучними звинуваченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

Це незаконно - у Кремлі виступили з новими гучними звинуваченнями

Це незаконно - у Кремлі виступили з новими гучними звинуваченнями
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах обговорюють ймовірність поширення санкційного тиску на Росію. Водночас у Кремлі сподіваються, що Вашингтон на таке не зважиться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію речника президента РФ Дмитра Пєскова.

За його словами, російська сторона уважно стежить за розвитком подій.

"Ми в цілому вважаємо подібні рестрикції незаконними з точки зору міжнародного права, і звичайно, ми можемо тільки шкодувати у зв'язку з новими й новими імпульсами, які намагаються деякі особи надавати загалом американській політиці", - додав Пєсков.

Кремлівський речник пояснив, подібна поведінка погано впливає на двосторонні відносини.

"Ми розраховуємо, що ці плани так і залишаться на рівні заяв, які не будуть жодним чином матеріалізуватися", - додав прессекретар.

Пєсков вважає, що загострення санкційної ситуації прямо пов'язано з майбутніми президентськими виборами у Сполучених Штатах. Він назвав нормалізацію міжнародних відносин "сакральною жертвою", яку здійснюють у Вашингтоні, намагаючись проміняти її на електоральну підтримку.

Нагадаємо, перші санкції проти Росії ввели ще у 2014 році, коли кремлівська влада почала окупацію Українського Криму. З того часу санкційний тиск на РФ з боку США та ЄС поширювали, пролонгували й доповнювали.

Водночас до санкцій через агресію проти України додали нові обмеження, пов'язані з "Північним потоком-2" та кількома гучними інцидентами, зокрема отруєнням Скрипалів у Великій Британії.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський газопровід "Північний потік-2" представляє критичну загрозу не лише національній безпеці США, а й загрожує Україні та енергетичної незалежності Європи. У зв’язку з цим американські сенатори пропонують ввести нові санкції проти "Північного потоку-2", розширивши їх на всю діяльність, що стосується прокладки труб і страхування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?