Це нікчемно - Україна розлютилася через нове безсоромне рішення Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Це нікчемно - Україна розлютилася через нове безсоромне рішення Путіна

Це нікчемно - Україна розлютилася через нове безсоромне рішення Путіна
Джерело:  online.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського обурилася, коли дізналася про нове цинічне рішення президента РФ Володимира Путіна щодо України та українців. Першим з коментарем виступило Міністерство закордонних справ - там звернули увагу на те, що рішення офіційної Москви дозволити українцям у Криму та Донбасі брати участь у голосуванні щодо змін до Конституції РФ є спробою порушити державний суверенітет України. Окрім того, МЗС закликало міжнародну спільноту покарати Росію санкціями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

"У Міністерстві закордонних справ України сприймають заяви російської окупаційної адміністрації про наміри забезпечити голосування мешканців окупованих територій Донбасу з незаконно виданими паспортами громадянина РФ на російському референдумі про зміни до Конституції як чергову спробу порушення державного суверенітету та територіальної цілісності України", - сказано в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що незаконна паспортизація на окупованих територіях – це крок до руйнування Мінських домовленостей, стороною яких є Росія. В МЗС заявили, що вважатимуть незаконним проведення будь-яких виборів та голосувань, які проводить РФ, на території тимчасово окупованого Криму та Донбасу.

"Результати цього незаконного голосування на території тимчасово окупованого Криму будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством", - додали у відомстві.

В МЗС України звернули увагу на те, що гідною реакцією на незаконні дії Путіна має бути посилення політико-дипломатичного та санкційного тиску. Також наголошується, що залучення до участі у російському референдумі українців спотворить і поставить під сумнів результат загальноросійського голосування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  команда канцлерки Ангели Меркель почала погрожувати  президенту РФ Володимиру Путіну після нового резонансного скандалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?