"Це нова провокація України": у Путіна виступили зі скандальною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це нова провокація України": у Путіна виступили зі скандальною заявою

"Це нова провокація України": у Путіна виступили зі скандальною заявою
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова стверджує, що заяви глави РНБО України Олександра Турчинова про намір знову відправити військові кораблі через Керченську протоку є свідченням підготовки нової "провокації", передає ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"Це просто оголошення чергової провокації. Воно цілком безвідповідальне і покликане лише погіршити ситуацію, при тому, що багато хто з партнерів України займаються реальною спробою пошуку шляхів деескалації", - заявила Захарова.

Окрім того, дипломатка додала,що цією заявою Київ "розписується в тому, що провокація - це і є візитівка нинішнього режиму на Україні". За її словами, Росія не нарощує військову присутність в Азовському морі, а дислоковані там сили охороняють Кримський міст.

"Росія не нарощує військову присутність в Азовському морі, там немає російських військово-морських баз. Розташовані там сили використовуються для охорони Кримського моста... Ці сили також використовуються для забезпечення безпеки судноплавства", - сказала Захарова.

Як повідомляв ONLINE.UA, воєнний стан не буде перевищувати 30 днів, якщ о Росія не почне широкомасштабну військову агресію, якщо ж це станеться, то воєнний стан уже не буде таким "м’яким".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?