Це обурливі дії - Меркель жорстко пригрозила Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Це обурливі дії - Меркель жорстко пригрозила Путіну

Це обурливі дії - Меркель жорстко пригрозила Путіну

Канцлерка ФРН Ангела Меркель виступила з гучною заявою - вона наголосила, що її команда має серйозні докази причетності хакерів РФ до кібератаки на Бундестаг у 2015-му році. Зазначається, що німецька влада залишає за собою право вжити "заходів, у тому числі щодо Росії", у відповідь на такі "обурливі" дії. На думку Меркель, Кремль застосовує стратегію "гібридної війни", частиною якої є "дезорієнтація" і "перекручування фактів". За її словами, це необхідно брати до уваги. Канцлерка наголосила, що вона і надалі намагатиметься зберегти добрі стосунки з РФ, тому вважає за необхідне докладати дипломатичних зусиль. Проте, що важливо розуміти, подібні випадки заважають "довірливій співпраці". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську службу DW".

Варто звернути увагу на те, що в результаті кібератаки на внутрішні мережі Бундестагу у 2015 році було викрадено кілька гігабайт даних, у тому числі велика кількість електронних листів із депутатського офісу канцлерки.

"Комп'ютерну систему Бундестагу довелося відключити на кілька днів із метою безпеки. Експерти Федерального відомства з кримінальних справ (BKA) і Федерального відомства з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI) частково реконструювали тодішні події й дійшли висновку, що до викрадення листування можуть бути причетні хакери, пов'язані з Головним управлінням генштабу збройних сил Росії (колишнім ГРУ)", - йдеться в повідомленні.

Декілька тижнів тому журналісти дізналися, що прокуратура ФРН видала ордер на арешт російського хакера Дмитра Бадіна, якого німецькі правоохоронці підозрюють в атаці на Бундестаг. Окрім того, зазначається, що його розшукує Федеральне бюро розслідувань США як учасника угрупування, підозрюваного у втручанні в вибори президента.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український посол у ФРН Андрій Мельник зазначив, що переговори лідерів України, Німеччини, Франції та РФ не відбулася вчасно через ситуацію з пандемією у світі. Поки нічого конкретно невідомо про дату наступної "нормандії", але команда канцлерки Ангели Мрекель наполягає, що лідери мають зустрітися у Берліні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?