Це один з варіантів: Трамп задумався про відправку американських військових до Венесуели
Категорія
Політика
Дата публікації

Це один з варіантів: Трамп задумався про відправку американських військових до Венесуели

Це один з варіантів: Трамп задумався про відправку американських військових до Венесуели
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп не виключає, що до Венесуели доведеться відправити американських військових для врегулювання ситуації, яка там виникла. Він не назвав умову, за якої піде на цей крок, але назвав відправку американських військових до Венесуели "одним з варіантів", передає ONLINE.UA з посиланням на CBS.

"Я не хочу про це говорити. Але, звичайно, це можливо. Це один з варіантів", - відповів Трамп на питання журналістки про те, що могло б спонукати США відправити військових до Венесуели.

Пояснюючи свою позицію по Венесуелі, Трамп також розповів, що президент Венесуели Ніколас Мадуро, законність обрання якого не визнали США і ряд інших країн, кілька місяців тому просив про особисту зустріч з ним, але отримав відмову.

"У той час я вирішив йому відмовити, тому що в Венесуелі відбувається так багато дійсно жахливих речей. Це була найбагатша країна регіону, яка була дуже важливою частиною світу. І тепер ... ви дивіться на злидні, ви диіться на страждання, ви дивіться на злочини, ви дивіться на все, що відбувається", - додав Трамп.

Нагадаємо, масштабні протести в Венесуелі розпочалися кілька тижнів тому після того, як парламент країни оголосив Мадуро узурпатором. На тлі масових протестів голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайд оголосив себе виконуючим обов'язки президента країни. Його визнали багато країн, включаючи США і деяких країн ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Італія заблокувала рішення ЄС про визнання Гуайдо президентом Венесуели.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?