Це особиста поразка Путіна: світ визнав перемогу України над Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Це особиста поразка Путіна: світ визнав перемогу України над Росією

Це особиста поразка Путіна: світ визнав перемогу України над Росією
Джерело:  online.ua

Томос про автокефалію ПЦУ визнали у всьому світі і це стало не тільки перемогою України над Росією, але і особистою поразкою російського президента Володимира Путіна.

Про це написав на своїй сторінці в соцмережі експерт Олексій Голобуцький з посиланням на добірку публікацій провідних світових видань про Томос для України, передає ONLINE.UA.

Як доказ того, що світ визнав перемогу України над Росією, наведена в приклад публікація британського агентства Reuters. В ній відомий британський експерт Тімоті Еш вважає Томос для ПЦУ величезною перемогою для України і поразкою для Кремля.

"Тепер надія Москви на те, що Україна в майбутньому повернеться в її "орбіту" практично неможлива без застосування переважної військової сили", - йдеться в публікації Reuters.

Британська газета Guardian охарактеризувала автокефалію Української церкви як зменшення російської пропаганди в Україні.

"Київ прагнув здобути автокефалію для своєї Української церкви, щоб зменшити вплив Росії на Україну. Підтримувані Москвою православні церкви в Україні є знаряддям Кремля для поширення російської пропаганди і підтримки проросійських бойовиків на сході", - пишуть в Guardian, де прямо називають Томос "ляпасом Росії".

Німецьке видання Der Tagesspiegel назвала Томос про атокефалію України особистою поразкою патрірха РПЦ Кирила і всього керівництва Росії. А у Франції назвали автокефалію Української церкви відновленням історичної справедливості та "розривом останнього моста між Україною і Росією".

"Церковна перемога Порошенко поклала кінець більш ніж 300-річної підпорядкованості українського духовенства Російській православній церкви. Томос ж ставить під сумнів прагнення російського президента Володимира Путіна перетворити Росію в лідера православного світу", -зокрема пише Radio France Internationale.

Український експерт підкреслив, що всі західні ЗМІ вважають Томос про автокефалію України початком геополітичного зсуву і відновленням історичної справедливості. Це говорить про те, на думку експерта, що ця подія стала історичною не лише в українському, а й у світовому масштабі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Томос про автокефалію повертається в Україну- 9 січня його підписали всі члени Синоду Вселенського патріархату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?