Це останній шанс: Пристайко назвав головну умову для нормандського саміту
Категорія
Політика
Дата публікації

Це останній шанс: Пристайко назвав головну умову для нормандського саміту

Це останній шанс: Пристайко назвав головну умову для нормандського саміту
Джерело:  online.ua

Нормандський саміт на рівні глав Франції, Німеччини, України та Росії, на якому зустрінуться Ангела Меркель, Еммануель Макрон, Володимир Зеленський та Володимир Путін для обговорення ситуації на Донбасі, може відбутися в середині листопада. Але переговори відбудуться тільки після розведення сил на Донбасі. Про це заявив глава МЗС України Вадим Пристайко, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Перед зустріччю з міністрами закордонних справ ЄС у Люксембурзі, яка проходить сьогодні, 14 жовтня, Пристайко сказав, що нормандський саміт може відбутися після семиденного припинення вогню і відведення легкої зброї.

"У нас є деякі дати ... ми прагнемо до середини наступного місяця, десь близько середини листопада. Ми відкрито сказали всім, що робимо, можливо, останню чесну спробу йти мінським шляхом", - заявив глава МЗС.

Пристайко підкреслив, що якщо все це не спрацює і нормандський саміт так і не відбудеться, то Києву доведеться застосовувати план Б по Донбасу. Що це за план і що він передбачає, міністр не уточнив.

Слід зазначити, що раніше Пристайко повідомляв, що радники Меркель, Макрона, Зеленського і Путіна вже узгодили підсумковий документ по нормандської зустрічі. Але дата поки так і не встановлена. У Путіна ж кажуть, що ніякі терміни з Кремлем з приводу нормандського саміту ще ніхто не обговорював.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі прокоментували план Зеленського на зустріч з Путіним. Пєсков заявив, що глава РФ не буде обговорювати з українським лідером питання Криму на нормандському саміті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?