Це означає конфронтацію - у Зеленського б'ють на сполох через резонансне рішення Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Це означає конфронтацію - у Зеленського б'ють на сполох через резонансне рішення Лукашенко

Це означає конфронтацію - у Зеленського б'ють на сполох через резонансне рішення Лукашенко
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського б'є на сполох через рішення Олександра Лукашенка співпрацювати з Росією та її главою Володимиром Путіним в питанні врегулювання ситуації в Білорусі, хоча Україна пропонувала посередництво разом з державами Люблінського трикутника - Польщею і Литвою. Це посередництво Лукашенко і Путіна несе великі ризики для України і означає конфронтацію. У зв'язку з оціненими ризиками для України глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" звернувся до режиму Лукашенка і Кремля, яких попередив, що офіційний Київ зайняв чітку і жорстку позицію, і буде керуватися своїми національними інтересами, такими, як безпека , економіка і права українських громадян в Білорусі, передає ONLINE.UA.

"Лукашенко зробив свій вибір. Він обрав Росію, Володимира Путіна. А це означає конфронтацію. І тому ми, ми зважуємо всі ті ризики, які зміцнення позицій Росії в Білорусі несе для України. І ми розуміємо, що якщо Олександр Лукашенко вибрав Росію, то ризики для нас починають зашкалювати. І відповідно до цього ми будуємо своє ставлення до нього ", - пояснив Кулеба позицію України в білоруському питанні.

Міністр закордонних справ нагадав, що Лукашенко відмовився не тільки від пропозиції України в посередництві, а й від посередництва від найбільш нейтрального посередника, від ОБСЄ. У ситуації, що склалася, зазначив Кулеба, Україна буде робити все, що в її силах, щоб допомагати дружньому народові, керуючись своїми національними інтересами.

"На жаль, Олександр Лукашенко зробив свій вибір, і коли його вибір став для нас остаточним, а цей вибір - Росія, ми зайняли ту позицію, яку займаємо зараз: чітку, жорстку, але не щодо білоруського народу. Білоруський народ завжди буде для нас дружнім, і ми завжди будемо робити все, що в наших силах, щоб йому допомагати ", - підсумував міністр.

Нагадаємо, 23 вересня білоруський диктатор Олександр Лукашенко таємно влаштував церемонію інавгурації. Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції протесту проти Лукашенка. В цей же день в Білорусі почалися масові акції протесту. Працівники ОМОНу знову жорстко розганяли людей, в Мінську застосували водомети і перцевий газ.

Важливо відзначити, що ряд країн ЄС і Євросоюз в цілому, США і Канада, а також Україна, не визнають Лукашенко легітимним президентом Білорусі. В ЄС вже готують санкції проти режиму Лукашенка, який незаконно захопив владу в країні. Офіційний Київ оголосив про готовність приєднатися до санкцій проти Лукашенка і його соратників.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський зробив останнє попередження Лукашенк о і всій його команді після таємної інавгурації. На переконання президента України, без початку діалогу з протестуючими діючої влади "скоро не буде".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?