Це пастка: команді Зеленського зробили тривожне попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

Це пастка: команді Зеленського зробили тривожне попередження

Це пастка: команді Зеленського зробили тривожне попередження
Джерело:  online.ua

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров вирішив не стояти осторонь скандалу, який нещодавно сколихнув українську політику. Він емоційно прокоментував резонансну заяву очільника фракції "Слуга народу" Давида Арахамії. Напередодні народний обранець наголосив, що погодився б подати воду на окупований півострів в обмін на виведення російських військ з Донбасу. Своєю думкою щодо подібних висловлювань Умеров поділився в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Політик зробив попередження команді Зеленського та підкреслив - якщо Україна почне постачати воду в анексований Крим, то це означатиме визнання юрисдикції Росії над півостровом. Умеров вкотре нагадав, що за усі проблеми на окупованих територіях несе відповідальність Кремль. Саме тому Київ не повинен допомагати Путіну, а зробити Крим дорогою ношею для нього.

"Як буде записано в договорі про постачання води до Криму? Україна поставляє воду у 83-й регіон РФ, Республіку Крим? Це пряме визнання юрисдикції Росії в Криму. За міжнародними правилами за всі проблеми на окупованій території несе відповідальність окупант. Наше завдання зробити Крим непідйомною, дорогою ношею для Росії", – пише Умеров.

Він наголосив, що пропозиція дати воду окупантам в обмін на Донбас свідчитиме про поразку України проти Росії.

"Для населення води в Криму достатньо. Бракує – коли рахують разом із величезною армією Росії. Крим страшенно мілітаризований. Підтримуючи Росію, ви, які називаєте себе "слуги народу", підставляєте свій народ. Припиніть гру з вогнем. Росія – агресор", - додав Умеров, наголосивши, що ця пропозиція - пастка для України.

Політик звернув увагу на те, що команді Зеленського варто шукати не компроміси щодо Росії та Криму, а світову підтримку у вигляді посилення санкцій проти агресора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?