Це передвісники кризи - у Кабміні невідкладно попередили Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це передвісники кризи - у Кабміні невідкладно попередили Україну

Це передвісники кризи - у Кабміні невідкладно попередили Україну
Джерело:  Укрінформ

Нещодавно український президент виступив з ініціативою підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оцінив необхідність такого кроку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, перший етап — підвищення до 5 тисяч з сьогоденних 4 723 гривень — стане майже непомітним, однак для того є привід.

"В Україні низька інфляція, сповільнюється споживчий попит та “охолоджується” економіка. Це передвісники економічної кризи. Тоді починаються проблеми у підприємств з зарплатами, у банківської системи з обіговим капіталом, потім настають банкрутства. Тому наше завдання сьогодні розігріти економіку і підвищити споживчий попит", - пояснив Шмигаль.

Перш за все провели індексацію пенсій та виплати. Підвищення мінімалки повинно стати другим кроком.

"Що таке підняття мінімальної заробітної плати? Це одразу декілька показників. Виведення в офіційну площину більшої суми фонду оплати праці в Україні в цілому. Це підтримка людей з малою заробітною платою в бюджетній сфері. З огляду на наше відставання в цьому питанні від Європи, у нас великий потенціал для підняття мінімальної заробітної плати", - наголосив прем'єр.

Він додав, на початку наступного року мінімалка становитиме вже 6 тисяч гривень. Це стане додатковим стимулом для відновлення після традиційного падіння споживчого попиту після Нового року.

"Подальше підвищення заплановане на липень – це середина відпускного сезону, коли ділове життя в країні завмирає. В обох випадках, економіка не отримає надмірного інфляційного тиску", - резюмував політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, народні депутати Верховної Ради зберуться на позачергове засідання 25 серпня для розгляду одразу низки питань. Одне з них — президентський законопроєкт про підвищення мінімалки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?