Це перемога - Зеленський невідкладно звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це перемога - Зеленський невідкладно звернувся до українців

Це перемога - Зеленський невідкладно звернувся до українців
Джерело:  online.ua

19 квітня глава держави Володимир Зеленський заявив, що дуже вдячний духовенству та вірянам за дотримання карантинних обмежень під час Великодніх богослужінь. Він також зазначив, що тримає дане питання на особистому контролі - наразі в більшості областей країни ситуація спокійна та контрольована, трапляються поодинокі випадки порушення карантину, однак на них оперативно реагують правоохоронні органи. За ситуацією також уважно слідкує глава Офісу Президента Андрій Єрмак - він перебуває на постійному зв’язку з владою на місцях та органами МВС. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Згідно з останніми даними ОДА, у більшості храмів дотримуються домовленостей з керівництвом областей та Національною поліцією щодо недопущення великого скупчення людей.

"Однак у кількох областях, на жаль, були порушення. За даними Національної поліції, богослужіння проводилися у 13 658 храмах в усіх областях України. Участь у них взяли майже 130 тис. громадян. Лише у 19 культових спорудах на території 13 областей було зафіксовано порушення карантинних обмежень, зокрема надмірне скупчення людей та відсутність індивідуальних засобів захисту. Найбільше порушень – на Донеччині, там розпочато кримінальне провадження. У Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях поліцейські склали три адміністративні протоколи", - сказано в повідомленні.

Володимир Зеленський вже подякував очільникам ОДА та поліції за сумлінну роботу, а також духовенству й вірянам за громадянську свідомість і дотримання карантинних обмежень, адже, на думку президента, це справжній прояв любові до ближнього.

"Цьогоріч на богослужіння прийшло 130 тисяч вірян. Торік на Великдень у церквах зібралося сім з половиною мільйонів прихожан. Ця різниця показує свідомість українців, наше бережливе ставлення до рідних і близьких. Ми справді показали, що Великдень – це перемога життя над смертю", - наголосив український лідер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація з пандемією коронавірусу в Україні продовжує загострюватися. Кількість хворих коронавірусом в Україні знову збільшилася — уже опубліковані дані станом на ранок 19 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?