Це перша біологічна війна - глава РНБО виступив з шокуючою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Це перша біологічна війна - глава РНБО виступив з шокуючою заявою

Це перша біологічна війна - глава РНБО виступив з шокуючою заявою
Джерело:  online.ua

Очільник Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов шокував українських громадян новою заявою - він наголосив, що вважає пандемію коронавірусу першою біологічною світовою війною. За його словами, з січня при апараті РНБО створена цілодобова робоча група, яка відстежує розвиток ситуації з коронавірусом у світ - усі ті дані, якими наразі володіє Данілов, наштовхнули його на думку, що пандемія - це не просто випадковість, хоча нас в цьому постійно переконують. Свою позицію він озвучив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Пандемія внесла свої корективи. З урахуванням того, що сталася перша біологічна світова війна..., ми поки не можемо сказати, хто її, скажімо так, там "роздмухував", але що це перша біологічна війна...Чому? Тому що вона охопила весь світ. Хто в цьому винен — це питання вже другого ряду. Ми на це питання зараз не можемо дати відповідь, як це все сталося, але те, що сьогодні весь світ страждає від цієї хвороби, весь світ страждає від цієї пандемії — це факт", - наголосив Олексій Данілов.

Окрім того, він нагадав, що у всьому світі через пандемію люди позбавляються робочих місць, немає розвитку економіки, немає багатьох речей, до яких людство звикло, особливо страждають авіаційна галузь і туризм. За його словами, в апараті РНБО є система програмного прогнозування розвитку ситуації з коронавірусом в Україні, і нинішня ситуація у Львівській області та в Києві підтверджує прогнози на 94-95%.

"В РНБО розуміють, що і коли відбуватиметься, а української медицини вже зараз є підготовлені лікарі і розуміння лікування, вона повинна витримати ті виклики, які несе коронавірус і сезонний грип восени", - додав Олексій Данілов.

Як повідомляв ONLINE.UA, кількість хворих коронавірусом в Україні продовжує невпинно зростати - у середу, 29 липня, зафіксували 1022 нових випадки зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 67 597 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?