Це питання днів: Гончарук терміново звернувся до українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Це питання днів: Гончарук терміново звернувся до українців

Це питання днів: Гончарук терміново звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук виступив з важливою заявою. Він наголосив, що затримка евакуації українців із Уханя пов’язана з мінімізацією ризиків проникнення в Україну коронавірусу Covid-19. Про це глава уряду повідомив в ході брифінгу після засідання Кабінету міністрів, передає ONLINE.UA.

Гончарук відкинув чутки, що евакуація зривається. Він підкреслив, що уряд "продовжує шукати можливість провести евакуацію таким чином, щоб не створити додаткових ризиків для місцевого населення. Зараз відпрацьовуються організаційні моменти.

"Як тільки ми будемо на 100% упевнені, що евакуація не завдасть ризику проникнення інфекції на територію України і поширення її тут, ми буквально миттєво проведемо всі необхідні евакуаційні дії. Це питання днів. Літак готовий, декілька об’єктів визначені, на які потенційно може бути здійснена евакуація. Готується схема розміщення", - заявив Олексій Гончарук.

Варто зазначити, що нещодавно провідний епідеміолог громадської охорони здоров’я Гонконгу Габріель Люнг озвучив шокуючий прогноз. За його словами, епідемія нового коронавірусу може поширитися приблизно на дві третини населення світу, якщо її не контролювати. Експерт підкреслив, що масштаб епідемії і ступінь ефективності вжитих Китаєм заходів – основні питання для експертів ВООЗ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фахівці з Китаю прогнозують, що спалах нового коронавірусу має закінчитися у квітні. Такими даними поділився провідний консультант китайського уряду з кризи, пов’язаної зі спалахом коронавірусу Чжун Наньшань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?