Це питання відкладається: в Мінсоцполітики розповіли про підвищення пенсійного віку
Категорія
Культура
Дата публікації

Це питання відкладається: в Мінсоцполітики розповіли про підвищення пенсійного віку

Це питання відкладається: в Мінсоцполітики розповіли про підвищення пенсійного віку
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір повідомив, що пенсійний вік в Україні поки підніматися не буде.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні пенсійний вік ми не чіпаємо, це питання у нас відкладається... Зараз багато інших проблем - сконцентруємося на них ... Можна говорити, що нам треба буде це питання вирішувати, але на сьогодні немає ні умов, ні будь-яких варіантів для збільшення... І тому ми йдемо іншим шляхом", - сказав Шамбір.

За словами міністра, пенсійна реформа передбачає "єдині правила і один закон" про призначення пенсій громадянам України.

Читайте також: Віце-прем'єр: Пенсійну реформу в Кабміні ще не бачили, тривають непрості дискусії
"Питання полягає в тому, щоб кардинально змінити систему і взагалі прибрати таке поняття, як осучаснення пенсії. Ми пропонуємо однакові показники, які будуть застосовуватися до всіх пенсіонерів: і для нових, і для старих, і щорічно ці пенсії будуть індексуватися відповідно до єдиних правил", - зазначив заступник міністра.

За його словами, сьогодні за наявної системи нарахування пенсій "людина не може прорахувати і спрогнозувати практично нічого", а з проведенням пенсійної реформи процес нарахування пенсії стане прозорим.

Шамбір додав, що після того, як буде прийнято закон про пенсійну реформу, почнеться робота з розробки накопичувальної пенсійної системи.

Як повідомляв ONLINE.UA, директор європейського департаменту фонду Пол Томсен заявив, що проведення пенсійної реформи є критично важливим для продовження співпраці між Україною та МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?