Це погроза силою - Київ відповів Путіну на цинічне рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Це погроза силою - Київ відповів Путіну на цинічне рішення

Це погроза силою - Київ відповів Путіну на цинічне рішення
Джерело:  online.ua

Кремль оголосив про надзвичайно масштабні військові навчання та перевірку боєздатності армії на кордоні з Україною. Міністерство закордонних справ у Києві назвало такі рішення фактичною "погрозою силою". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву заступника міністра Василя Боднара.

На його думку, двозначним таке рішення просто не може бути у наявних умовах.

"Тільки не називайте мене алярмістом чи панікером...Такі раптові перевірки боєготовності військ РФ, особливо на нашому кордоні, не можна трактувати інакше, як "погроза силою". Хай мене юристи виправляють, якщо я помиляюся. А вчора хтось говорив, що агресивних планів немає...", - наголосив дипломат у Twitter.

Нагадаємо, у п'ятницю, 17 липня. президент Володимир Путін виступив з оголошенням про неочікувану перевірку боєздатності Південного та Західного військових округів. Також рішення стосується окремих з'єднань центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ та морської піхоти Північного й Тихоокеанського флотів країни.

У Кремлі стверджують, це оцінка "спроможності армії РФ забезпечити військову безпеку на південному заході Російської Федерації, де зберігаються серйозні загрози терористичного характеру, і підготовки до стратегічного командно-штабного навчання "Кавказ-2020".

Наразі відомо про скупчення військовослужбовців, різноманітної зброї та військової техніки до прикордонних районів та окупованого Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві оборони оцінили ймовірність вторгнення російського війська з півдня, з напрямку окупованого Криму. Відповідні висновки пролунали під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За словами міністра Андрія Тарана, українське командування разом з розвідкою не виявили ознак, які б чітко вказали на підготовку наступу проти держави. Фахівці оцінили ризики, пов’язані з Херсонською областю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?