Це помста — ще одна країна б'є на сполох через дії команди Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Це помста — ще одна країна б'є на сполох через дії команди Зеленського

Це помста — ще одна країна б'є на сполох через дії команди Зеленського

Очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічюс вирішив прокоментувати запеклу боротьбу чинного українського лідера Володимира Зеленського з колишнім президентом нашої країни Петром Порошенком. Впливовий дипломат звернув увагу офіційного Києва на те, що навіть якщо для переслідування колишніх лідерів є підстави, воно не має перетворюватись на помсту. Як стверджує відомий політик, він прекрасно усвідомлює, що є підстави для певних питань на адресу Порошенка, але він "все одно радив би цього не робити". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Коли йдеться про колишніх лідерів, колишніх політиків, президентів – то надто активна боротьба з ними має не дуже добрий запах. Це починає більше нагадувати помсту – навіть коли така боротьба має підґрунтя", — підкреслив литовський дипломат.

Однак, на його думку, наразі це створює зовсім інше враження.

"Україна стає схожою на інші країни, де опозицію саджають до в’язниці. І це порівняння настільки шкодить вашій державі, що я волів би навіть не згадувати їхні назви", — каже Лінас Лінкявічюс.

За словами політика, коли у Литві є питання до колишніх лідерів чи опозицію, їх не саджають за грати.

"Натомість ми сідаємо за один стіл, ведемо з ними переговори, співпрацюємо. Можливо, це частина політичної культури, але для мене є очевидним, наскільки чутливим є це питання. Особливо коли йдеться про подібні атаки на колишніх лідерів, колишніх президентів. І навіть якщо для їхнього переслідування є підстави, діяти потрібно украй обережно, щоби не створити враження, що таке переслідування має політичне підґрунтя", — підкреслив очільник МЗС Литви.

Не можна не згадати про те, що нещодавно очільник "ЄС" Петро Порошенко почав публічно переконувати українців, що саме олігарх та ексвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський є першою людиною в Україні, яка має отримати довічне ув’язнення за корупцію. Однак, за словами колишнього українського лідера, цього не станеться, оскільк його "прикриває" сам Володимир Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний Київ ухвалив неочікуване рішення, щоб покарати Угорщину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?