Це попередження: Зеленський звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це попередження: Зеленський звернувся до українців

Це попередження: Зеленський звернувся до українців
Джерело:  online.ua

У неділю, 29 вересня, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у зв'язку з 78-ми роковинами трагедії Бабиного Яру. Він закликав український народ бути завжди єдиним в прагненнях і ніколи не допустити прояву ворожнечі на расовому чи національному ґрунті, повідомляє ONLINE.UA.

Зеленський нагадав українцям події страшної трагедії, коли всім євреям Києва 29 вересня 1941 року було наказано з речами зібратися в певному місці на Лук'янівці, звідки їх відправили в дорогу в нікуди. Президент України підкреслив, що пізніше цих людей знищили тільки за те, що, на думку нацистських нелюдів, ці етноси не мали права на існування.

"Урочище Бабин Яр стало місцем масових страт радянських військовополонених, учасників українського визвольного руху, так званих "порушників режиму". Всіх, хто заважав окупантам. І сьогодні ми з глибоким сумом згадуємо одну з найтрагічніших сторінок нашого минулого - 78 років тому у київському урочищі Бабин Яр нацисти почали масові розстріли мирних громадян", - йдеться в повідомленні Зеленського.

Український лідер закликав українців з вдячністю пам'ятати про вчинки тих людей, які ризикуючи своїм життям рятували співвітчизників від неминучої загибелі. Зеленський попросив, щоб український народ не тільки пам'ятав, але і зробив висновки з минулого, щоб не допустити помилок в майбутньому.

"Трагічні сторінки історії слід пам'ятати не тільки, щоб шанувати пам'ять про загиблих, але і для того, щоб зробити висновки з минулого і не допустити помилок в майбутньому. Пам'ять Бабиного Яру, Голокосту - це попередження для всього людства про те, що ідеологія нетерпимості і насильства може повернути нас в страшне минуле, коли найдорожче - людське життя - ставало лише розмінною монетою в руках диктаторів. Вічна пам'ять загиблим у Бабиному Яру та всім жертвам Другої світової війни", - резюмував президент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців з проханням звертатися в НАБУ, якщо вимагають хабар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?