Це потрібно побачити: тисячі людей у Києві утворили живий ланцюг до Дня Соборності
Категорія
Україна
Дата публікації

Це потрібно побачити: тисячі людей у Києві утворили живий ланцюг до Дня Соборності

Це потрібно побачити: тисячі людей у Києві утворили живий ланцюг до Дня Соборності
Джерело:  YouTube

22 січня українці відзначають сторіччя Дня Соборності України – об'єднання ЗУНР та УНР. У цей день жителі столиці символічно об'єднали береги Дніпра на мосту Патона, взявшись за руки. Вражаюче відео опублікував "5 канал", передає ONLINE.UA.

2 тисячі людей, огорнуті прапорами України, пройшли на зустріч один одному з правого та лівого берега річки. Це символізує об'єднання Західноукраїнської та Української народної республік, що відбулося у 1919 році.

Окрім того, учасники акції також одягнули форму, яку носили українські солдати у ті часи й співали Гімн України.

Зазначимо, що 22 січня в центрі Києва рух усіх видів транспорту, зокрема громадського, обмежать у зв'язку з заходами до сторіччя об'єднання ЗУНР та УНР.

Сто років тому – 22 січня 1919 року, було проголошено Акт Злуки. Це одна з найвизначніших подій доби Української революції 1917–1921 років. Ухвалення цього документа означало об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. День Соборності України – державне свято, його офіційно відзначають з 1999 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 січня Україна вшановувала пам’ять "кіборгів" – військових і добровольців, які загинули під час захисту Донецького аеропорту. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?