Це потрібно побачити: зонд сфотографував "крижане озеро" Марса
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Це потрібно побачити: зонд сфотографував "крижане озеро" Марса

Це потрібно побачити: зонд сфотографував "крижане озеро" Марса
Джерело:  online.ua

Зонд Марс-Експрес надіслав фото кратера Корольова на Марсі - він повністю заповнений замороженою водою і виглядає як велика сніжна пляма. Знімки були опубліковані Європейським космічним агентством, передає ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

Варто зазначити, що апарат займається дослідженням Червоної планети з 25 грудня 2003 року. Паралельно він також збирає інформацію про Фобос, з яким регулярно зближується.

"На думку вчених, присутня на Марсі вода - це лише залишки від колишніх запасів. Згідно з однією з теорій, на Червоній планеті раніше існували річки, озера і океани, порівнянні за обсягами з Північним Льодовитим океаном.Низка учених дотримується думки, що згодом ці запаси води випарувалися в космос разом з атмосферою планети. Лише невелика частина води збереглася у вигляді льодових шапок", - сказано в повідомленні.

Кратер Корольов - один із найбільших кратерів на зворотному боці Місяця. Діаметр — 417 км. Він названий на честь Сергія Павловича Корольова — конструктора космічної техніки, «батька радянської космонавтики» (назву ухвалено Міжнародним астрономічним союзом 1970 року).

Фото: ESA/DLR/FU Berlin

Раніше ONLINE.UA публікував  фото Кривавого Місяця 2018, які були зроблені з космосу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?