Це потрібно почути: опубліковані записи з загадковими звуками на Марсі
Категорія
Технології
Дата публікації

Це потрібно почути: опубліковані записи з загадковими звуками на Марсі

Це потрібно почути: опубліковані записи з загадковими звуками на Марсі
Джерело:  online.ua

Національне аерокосмічне агентство США опублікувало нові сенсаційні аудіозаписи, зроблені на поверхні Марса. В опублікованих записах можна почути 100 марсіанських звуків, більше 20 з них точно пов'язані з марсотрусами, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт NASA.

Відомо, що загадкові звуки на Марсі зміг зафіксувати високочутливий сейсмометр SEIS, встановлений на апараті InSight. У NASA відзначили, що ультразвукові сигнали з Марса, які записав прилад SEIS, значно нижче діапазону людського слуху, тому перед оприлюдненням їх прискорили і обробили.

У космічному агентстві пояснили, що кожний марсотрус на записи відзначається гулом. Відзначається, що перший з них Sol 173 стався 22 травня 2019 року - його потужність склала 3,7 балів за шкалою Ріхтера, другий Sol 235 - 25 липня поточного року, його магнітуда склала 3,3 бала.

Дослідники додали, що звуки марсотрусів на Марсі свідчать про те, що кора Червоної планети має багато спільного з земною і місячною корою, і являє собою їх "суміш". Сейсмічні хвилі на Марсі тривають кілька хвилин, в той час як на Землі вони можуть "приходити і йти" за лічені секунди.

Нагадаємо, апарат InSight здійснив посадку на Марсі 26 листопада минулого року. Він пробуде на Червоній планеті два роки, протягом яких буде збирати дані про внутрішню будову і склад Марса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що космічний апарат Curiosity Rover виявив чергову незвичайну знахідку на Марсі. На цей раз він виявив загадковий блискучий об'єкт, що нагадує злиток золота. Його назвали Маленький Колонсей (Little Colonsay) в честь невеликого острова поблизу Шотландії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?