Це приниження — керівництво Боснії та Герцеговини бойкотувало зустріч з людьми Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це приниження — керівництво Боснії та Герцеговини бойкотувало зустріч з людьми Путіна

Це приниження — керівництво Боснії та Герцеговини бойкотувало зустріч з людьми Путіна
Джерело:  online.ua

Міжнародну спільноту сколихнув новий резонансний скнадал після того, як стало відомо, що представники президії Боснії і Герцеговини відмовилися зустрічатися з членом команди російського президента Володимира Путіна та очільником МЗС РФ Сергієм Лавровим через нещодавній інцидент з прапором та компрометуючу заяву одізного дипломата. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Балканський оглядач".

Зазначається, що Желько Комшич, який є представником хорватів, та Шефік Джаферович, представник боснійців, оголосили бойкот після того, як глава російського відомства напередодні провів зустріч із третім членом президії від сербів Мілорадом Додіком. Політиків обурило те, що під час перемовин не було державного прапору Боснії і Герцеговини, а були лише російський прапор та прапор Республіки Сербської, яка не є самостійною державою, а частиною Боснії і Герцеговини. Скандал розгорівся з новою силою після того, як Сергій Лавров привітав резолюцію парламенту Республіки Сербської про військовий нейтралітет Боснії та Герцеговини.

"Відсутність прапора на зустрічі з Додіком не є помилкою протоколу. Ми сприймаємо це як приниження та заперечення інституцій країни, яку він приїхав відвідувати", — наголосив Желько Комшич.

Політик також звернув увагу на те, що представник Володимира Путіна прекрасно усвідомлює, що рішення щодо військового нейтралітету можуть ухвалюти винятково органи державної влади Боснії та Герцеговини.

"Я нагадую, що БіГ ухвалила рішення щодо своєї євроатлантичної інтеграції", — підкреслив він.

З окремою заявою з цього приводу також виступив Джаферович: він нагадав, що Боснія та Герцеговина не відмовляється від шляху до НАТО. Політик пояснив, що двом лідерам країни пропонували піти на зустріч з очільником МЗС РФ та заявити про свою позицію. Проте вони вважають, що відмова від зустрічі стане більш вагомим повідомленням.

"Це повідомлення для всіх наших друзів з Європи, партнерів щодо членства в НАТО. Ми горді і рішучі люди", — підсумував Джаферович.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Леонід Кравчук розповів, як команда Володимира Путіна знущається над Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?