Це проблема: в Міносвіти пояснили, чого не вистачає українським школам
Категорія
Україна
Дата публікації

Це проблема: в Міносвіти пояснили, чого не вистачає українським школам

Це проблема: в Міносвіти пояснили, чого не вистачає українським школам
Джерело:  Радіо НВ

Міністерка освіти України Ганна Новосад нарешті відреагувала на низькі результати українських школярів з математики. Як відомо, 36% учням не вдалося набрати базовий рівень згідно з міжнародним дослідженнями PISA. Своєю думкою чиновниця поділилася в інтерв’ю "Радіо НВ", передає ONLINE.UA.

За словами Новосад, однією з головних причин низької успішності є недостатня кількість годин у навчальній програмі.

"У нас кількість годин на вивчення і математики, і природничих наук, менша, ніж середня по країнах OECD (Організація економічного співробітництва та розвитку) – на дві години, якщо я не помиляюся", - пояснила вона.

Міністерка каже, що змінювати треба і структуру освітніх програм.

"Проблемою є те, як побудовані наші освітні програми, скільки матеріалу ми намагаємося туди втиснути і чи встигають наші учні насправді опанувати всі ті теми, які починаються у них в базовій школі з п'ятого по одинадцятий клас", - підсумувала Ганна Новосад.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Новосад заявила, що проєкт державного бюджету-2020 закладено 30% гарантованої надбавки за престижність. На це в уряді додатково виділили 2,2 мільярда гривень. Варто зазначити,що надбавку отримуватимуть вчителі в усіх регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?