Це пропозиція. Подоляк вважає реалістичним список реформ від США
Категорія
Україна
Дата публікації

Це пропозиція. Подоляк вважає реалістичним список реформ від США

Це пропозиція. Подоляк вважає реалістичним список реформ від США
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає реалістичним список реформ від США. Він назвав цей перелік для якнайшвидшої інтеграції в Європу пропозицією, а не ультиматумом.

Джерело: телемарафон Єдині новини

Подоляк вважає реалістичним список реформ від США

Переданий від Сполучених Штатів Америки перелік пріоритетних реформ для якнайшвидшої інтеграції в Європу є саме пропозицією, а не ультиматумом.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі національного телемарафону.

По-перше, ми прагматично та раціонально ставимось до будь-яких пропозицій від партнерів. Це саме пропозиція, а не ультиматум, – йдеться у заяві.

Подоляк пояснив, що ці пропозиції лунають, бо війна потребує певних реформ щодо оборонної промисловості, щодо інвестиційної привабливості, щодо справедливості як такої.

Наші партнери говорять так: дивіться, якщо Росія спроможна частку своїх ресурсів інвестувати в продовження війни і навіть, якщо Росія програє, потрібно, щоб Україна виглядала інакше, то ми повинні розуміти свої стратегічні пріоритети. Тобто і ми, і партнери маємо розуміти, куди інвестувати гроші, – сказав Подоляк.

Також він пояснив, що президент Володимир Зеленський наполягає на тому, що Україні треба завершити реформу правосуддя як концепції.

Радник керівника Офісу президента України окремо пояснив щодо термінів і сказав, що безумовно це реалістичні речі за умови однієї речі, яку ми маємо не забувати – темп, інтенсивність та масштабність війни.

Список реформ

Заступник радника Білого дому з нацбезпеки з питань міжнародної економіки Майк Пайл відправив Україні лист із переліком реформ, які вона має провести для продовження отримання допомоги.

Реформи стосувалися функціонування антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади, а також наглядових рад державних підприємств.

При цьому раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначав, що Україна хоче обговорити з союзниками формування єдиної карти реформ для отримання фінансової допомоги.

Сьогодні посольство США в Україні підтвердило, що дійсно Вашингтон передав Україні перелік пріоритетних реформ для якнайшвидшої інтеграції в Європу.

Читайте також:

  • Білий дім оприлюднив список вимог щодо подальшої військової допомоги Україні

  • У Палаті представників США кардинально змінили рішення щодо допомоги Україні

  • Зеленський закликав конгресменів США схвалити додаткове фінансування допомоги для України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?