"Це просто цирк": що західні ЗМІ пишуть про вибори в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

"Це просто цирк": що західні ЗМІ пишуть про вибори в Україні

"Це просто цирк": що західні ЗМІ пишуть про вибори в Україні
Джерело:  online.ua

Західні ЗМІ активно аналізують та обговорюють результати першого туру президентських виборів в Україні. Як відомо, згідно з даними екзит-полів, у другий тур проходять чинний президент Петро Порошенко та комік Володимир Зеленський. Світові медіа пояснюють це тотальною недовірою українців до політиків, передає ONLINE.UA.

Так, авторитетне видання Bloomberg назвало перемогу Володимира Зеленського у першому турі президентських виборів "значним кроком до неможливості Порошенка бути обраним на другий термін".Таким чином, за словами експертів видання, українські виборці висловили недовіру до чинної влади і політиків в цілому.

"Для світу має глобальне значення, хто є лідером в Україні. Країна, "замкнута" між Росією та Європейським Союзом, стала геополітичним полем битви: Захід надає їй мільярди доларів на допомогу, Росія продовжує втручатися та намагається повернути вплив", - пише ЗМІ.

У бекграунді Bloomberg перераховує успіхи Порошенка та вказує на політичну недосвіченість Зеленського.

Agence-France Presse  вирішило нагадати своїм читачам, що на момент оголошення Зеленського про балотування на пост президента, його політичний досвід обмежувався роллю очільника держави у телесеріалі. Тим не менш, зараз йому вдалося обігнати чинного президента Порошенка та вибити з перегонів екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

"Якщо актор виграє другий тур у квітні, як показують опитування громадської думки, він "стане за штурвал однієї з найбідніших країн Європи, нації, що бореться з російськими сепаратистами", - сказано в повідомленні.

The Guardian  зазначило, що зразу ж після того, як були оприлюднені результати екзит-полів, кампанії Порошенка і Зеленського швидко пішли в атаку, обмінявшись взаємними обвинуваченнями. Журналісти видання перенесли читача в атмосферу виборчих дільниць, подекуди з бутербродами для виборців та піснями, та публікує слова українців.

"Це просто цирк", – пробурмотів один чоловік, дивлячись на таблиці з біографіями кандидатів (мова йде про велику кількість охочих стати президентом України).

ЗМІ також пише, що прихильників Зеленського не лякає відсутність у нього політичного досвіду.

Відоме німецьке видання  Spiegel  спробувало знайти відповідь на запитання, хто ж таки буде сміятися останнім (очевидно, натякаючи на лідерство комедійного актора у перегонах).

Протистояння між коміком Зеленським і "шоколадним королем" Порошенком обіцяє бути цікавим, оскільки обидві сторони починають боротьбу за виборців повалених таборів.

Тут також проводять паралель між реальним Зеленським та його героєм у серіалі "Слуга народу", пояснюючи цим його успішність як кандидата. Крім того, видання зазначає, що Порошенко не збирається здаватися і готовий перемагати у другому турі.

Окрім того, Spiegel нагадує, що "раніше українці жартували про те, що потрібно ховати паспорти бабусь, аби ті не голосували за популістку Тимошенко. Тепер же бабусям рекомендують якомога швидше забрати документи онуків, що захоплюються Зеленським, який не має політичного досвіду, окрім написання жартів про чиновників".

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Росії заявила, що дасть оцінку українським виборам після другого туру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?