Це провокація Кремля: Меджліс жорстко розкритикував Ердогана за зустріч з окупантами Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Це провокація Кремля: Меджліс жорстко розкритикував Ердогана за зустріч з окупантами Криму

Це провокація Кремля: Меджліс жорстко розкритикував Ердогана за зустріч з окупантами Криму
Джерело:  online.ua

Експрокурорка Криму Наталія Поклонська і Руслан Бельбек, яких обрали "депутатами" Держдуми РФ в окупованому Криму, є безпосередніми організаторами і виконавцями багатьох незаконних і злочинних діянь на українському півострові. Меджліс сприймає зустріч з ними президента Туреччини Реджепа Ердогана як провокаційні хитрощі Кремля, який намагається легітимізувати свої спроби анексувати Крим. З такою офіційною заявою виступив голова Меджлісу Рефат Чубаров, передає ONLINE.UA.

На своїй сторінці в соцмережі Чубаров гнівно висловився про ситуацію із зустріччю Ердогана з Поклонською і Бельбеком. Він розцінив їх перебування в складі офіційної російської делегації та їх участь в міжнародному міждержавному заході в Стамбулі як ігнорування організаторами даної Конференції позиції ООН, Європейського Союзу, Ради Європи, ОБСЄ та інших міжнародних організацій, що підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

Чубаров нагадав, що Поклонська і Бельбек безпосередньо причетні до окупації Росією Криму, до заборони діяльності Меджлісу, арештам і позбавлення волі членів Меджлісу та активістів кримськотатарського національного руху.

"Очевидно, що однією з цілей чергової провокації Кремля є спроба нашкодити високому рівню довірчих відносин між Україною і Туреччиною. Російська пропагандистська машина намагається створити навколо провокації з включенням до складу делегації РФ, представленої президентові Туреччини,"депутатів" Держдуми, незаконно обраних на тимчасово окупованій РФ української території, інформаційну завісу нібито визнання Туреччиною незаконної анексії Криму і виправдання незаконних дій РФ на українському півострові", - сказано в заяві Чубарова.

Голова Меджлісу закликав Ердогана і турецьких політиків прийняти спільно з Україною та міжнародною спільнотою особливі зусилля по деокупації Криму та відновленню територіальної цілісності України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МЗС України відреагували на зустріч Ердогана з так званими "кримськими депутатами" Поклонською і Бельбеком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?