Це провокація - Росія запанікувала після нового міжнародного конфлікту
Категорія
Політика
Дата публікації

Це провокація - Росія запанікувала після нового міжнародного конфлікту

Це провокація - Росія запанікувала після нового міжнародного конфлікту
Джерело:  online.ua

Після нового скандалу, який спалахнув навколо Росії, поплічники Кремля роблять все можливе, щоб виправдатися перед міжнародною спільнотою. Так, посольство РФ в Празі почало стверджувати, що "глибоко розчароване" рішенням чеської влади вислати двох дипломатів посольства Росії і заявляє про "сфабриковану провокацію". Це зазначається у заяві посольства, опублікованій 5 червня на офіційній Facebook-сторінці, передає ONLINE.UA.

"Мова йде про сфабриковану провокацію. Цей недружній крок, який спочатку був заснований на бездоказових звинуваченнях в ЗМІ, свідчить про відсутність у Праги бажання нормалізувати деградовані останнім часом не з нашої вини російсько-чеські відносини... Глибоко розчаровані таким підходом чеських партнерів, що залишає все менше простору для конструктивного діалогу", - заявили в посольстві.

Як відомо, уряд Чехії 5 червня офіційно повідомив про те, що два дипломати посольства РФ у Празі, причетні до скандалу із погрозою отруєння чеських політиків, будуть вислані з країни. Прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш оголосив, що дані Служби таємної інформації (BIS) чітко вказують, що уся історія "виникла внаслідок внутрішньої боротьби у посольстві Росії у Празі".

Варто нагадати про те, що після демонтажу пам’ятника маршала Конєва у Празі з’явилася інформація про те, що на причетних до цього політиків готується замах: російський агент нібито приїхав до Праги з валізою, в якій був потужний токсин рицин. РФ ще тоді назвала цю інформацію неправдивим і необґрунтованим звинуваченням. У зв'язку з цим меру Праги та його двом колегам надали охорону, а згодом російське посольство звернулося до Чехії з проханням надати охорону дипломату, чиє ім’я фігурує у скандалі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що речниця МЗС України Катерина Зеленко відреагувала на пропозицію президента США Дональда Трампа запросити РФ на саміт Великої сімки. Вона вирішила нагадати офіційному Вашингтону, що Росія була виключена з "групи" в 2014 році через анексію Криму та конфлікт на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?